BBC: Η «έξυπνη» καραντίνα της Ολλανδίας αποδεικνύεται μεγάλο ρίσκο

BBC: Η «έξυπνη» καραντίνα της Ολλανδίας αποδεικνύεται μεγάλο ρίσκο

Στο γεγονός ότι η στρατηγική της ολλανδικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό έχει πρακτικά αποτύχει την ώρα που συνεχίζει να αποτελεί «μεγάλο ρίσκο» αναφέρεται δημοσίευμα του BBC. 

Αυτήν την στρατηγική είχε ανακοινώσει μέσα από διάγγελμά του προς τον ολλανδικό λαό, στα μέσα Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Ο Ολλανδός πολιτικός είπε ότι η Ολλανδία σκοπεύει να αναπτύξει ανοσία στον κορονοϊό, επιτρέποντας σε μεγάλα πλήθη να μεταδίδουν τη νόσο με ένα ελεγχόμενο ρυθμό.

«Αυτοί που έχουν τον ιό συνήθως μετά έχουν ανοσία σε αυτόν. Όπως παλιά με την ιλαρά. Όσο μεγαλύτερη είναι η ομάδα που έχει ανοσία, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες ο ιός να μεταπηδήσει στους ευάλωτους ηλικιωμένους και σε άτομα με προβλήματα υγείας. Με την ανοσίας ομάδας δημιουργείς γύρω τους ένα τείχος προστασίας», είπε ο Ρούτε.

Ωστόσο τα θύματα ανέρχονται στα 1.651, ενώ το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Ολλανδίας (RIVM) ανέφερε, επίσης, ότι το σύνολο των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 6% τις τελευταίες 24 ώρες και είναι πλέον 16.627.

Σύμφωνα με το RIVM, ο αριθμός των θανάτων και κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία που δίνονται, καθώς δεν διεξάγονται ευρέως διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό. Παράλληλα οι ειδικοί εκτιμούν ότι  ο αριθμός των θυμάτων αποδεικνύει ότι στρατηγική της κυβέρνησης Ρουτε έχει αποτύχει.