ΣΥΡΙΖΑ: Βάζει στην πλειοδοσία την προτροπή Μητσοτάκη για τους μισθούς βουλευτών

Βάζει στην πλειοδοσία την προτροπή Μητσοτάκη για τους μισθούς βουλευτών

Σε πλειοδοσία επιχειρεί να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ την προτροπή του Κυρ. Μητσοτάκη προς βουλευτές και υπουργούς να δωσουν το 50% της αποζημίωσής του στη μάχη κατα του κορονοϊού και ζητά να γίνει υποχρεωτικά προκειμνου να αποφύγει και τυχον... εσωκομματικές παρασπονδίες.

Συγκεκριμένα, με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα ο Αλ. Τσίπρας διά της Όλγας Γεροβασίλη επιδιώκει ρελάμς στην ανταπόκριση που είχε η κίνηση Μητσοτάκη, στην οποία μάλιστα ανταποκρίθηκαν άμεσα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ζητώντας να καταστεί υποχρεωτική η μείωση των μισθών.

Ουσιαστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να επιδιώκει να προχωρήσει σε επικοινωνιακές κινήσεις, που όμως δείχνουν και ένα άγχος μην τυχόν και δεν ακουλουθήσει το σύνολο της κοινοβουλευτικής του ομάδας ή των ευρωβουλευτών του.

«Πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου της είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά», αναφέρει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα.

Καλεί, δε, τον κ. Τασούλα να συζητηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σε έκταση συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων και να ληφθεί απόφαση της Ολομέλειας κατά τη συνεδρίαση της την προσεχή Πέμπτη.

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Προς τον κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, Πρόεδρο της Βουλής 
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2020
Θέμα: «Υποχρεωτική και όχι προαιρετική η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι βουλευτές μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας πόσο μάλλον όταν είναι δεδομένο ότι τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της κοινωνίας είναι ανεπαρκή.  

Πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου της είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά. 

Η πρότασή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ  προτείνω να συζητηθεί σε έκταση συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων και να ληφθεί απόφαση της Ολομέλειας κατά τη συνεδρίαση της την προσεχή Πέμπτη».