7ος χρόνος, ημέρα 2178η
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Βατόπουλος: Πιθανή η έξαρση των κρουσμάτων σε παιδιά

Βατόπουλος: Πιθανή η έξαρση των κρουσμάτων σε παιδιά
Eurokinissi

Πιθανή είναι η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, υπογράμμισε πως λαμβάνοντας ως τεκμήριο την αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά παγκοσμίως είναι πιθανό να σημειωθεί έξαρση και στη χώρα μας. Επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο είναι λογικό καθώς τα παιδιά κυκλοφορούν και έχουν επαφές με πολλά άτομα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο χορήγησης της τρίτης δόσης στο γενικό πληθυσμό, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα τη λάβουμε όλοι.

Όπως σχολίασε, οι ειδικοί διεθνώς, προτάσουν την ανάγκη να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, έστω και με μία δόση, οι πληθυσμοί που δεν έχουν καθόλου ανοσία. «Η συζήτηση αυτή δεν αφορά άμεσα όλους, μόνο ειδικές ομάδες όπως αρχικά υγειονομικούς και ηλικιωμένους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον χειμώνα που έρχεται ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως το τοπίο σε σχέση με την πανδημία, είναι ακόμα θολό με θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία. «Τα καλά νέα αφορούν το εμβόλιο, τα μέτρα προστασίας και τα πάρα πολλά τα τεστ. Αρνητικό στοιχείο αποτελούν οι μεταλλάξεις που επιτρέπουν στον ιό να μεταδίδεται πιο εύκολα», δήλωσε.

Ερωτηθείς για το αν θα εκτεθούν όλοι (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) στον ιό τον χειμώνα, ο κ. Βατόπουλος απάντησε πως κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ πιθανό, αν και αυτό όπως είπε εξαρτάται από τον ποσοστό των ανόσων καθώς όσο περισσότεροι έχουν ανοσία τόσο δυσκολότερα θα μετακινείται ο ιός.

Τέλος, σχολίασε τις απόψεις που εκφράζουν διάφοροι ιερείς, οι οποίοι στρέφονται κατά του εμβολίου και τη χρήση μάσκας προστασίας. «Ξεκίνησε στραβά η όλη ιστορία με την εκκλησία, στοχοποιήθηκε αναλογικά.Για να πείσουμε τον θρησκόληπτο πρέπει να μπούμε στο μυαλό του, δεν πρέπει να τους κουνάμε το δάκτυλο γιατί θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα», σχολίασε.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Φόβοι ότι θα μολυνθεί πάνω από το 30% των παιδιών