Βασιλακόπουλος: Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών πυροδότησε την αύξηση των κρουσμάτων

Βασιλακόπουλος: Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών πυροδότησε την αύξηση των κρουσμάτων

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, συνδέοντας την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών.

«Το πρόβλημα δεν είναι στις παρελάσεις, αλλά στο ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την επιστήμη και τον εμβολιασμό. Όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ο κορωνοϊός καλπάζει. Συνεισφέρει και η πλημμελής εφαρμογή των μέτρων. Από προσωπική εμπειρία, μόνο τα μισά καταστήματα εστίασης που έχω επισκεφτεί τις τελευταίες ημέρες κάνουν έλεγχο για εμβολιασμό», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης.

«Η λειτουργία των σχολείων έχει πάει αρκετά καλά με τα τεστ που γίνονται. Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Το πιο σοβαρό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας. Ο FDA ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου στις ηλικίες 5 με 11 και σε λίγο διάστημα στις ΗΠΑ τα παιδιά θα είναι έτοιμα να κάνουν το εμβόλιο», επισήμανε.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι θα υπάρξει περαιτέρω άνοδος κρουσμάτων τους επόμενους δύο μήνες.

«Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα υπάρχει άνοδος, όμως χρειάζεται κοινή λογική. Όσο ο κόσμος δεν εμβολιάζεται και σαν κοινωνία είμαστε χαλαρή, τότε αποδεχόμαστε σαν κομμάτι της ζωής μας να χάνουμε 30 με 60 πολίτες της χώρας από κορονοϊό. Όλες οι μαζικές εκδηλώσεις έχουν κίνδυνο, απλά το κράτος και οι επίσημοι θεσμοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα με την αποφυγή εκδηλώσεων εκεί που είναι μεγάλο το ιικό φορτίο», κατέληξε.