Βασιλακόπουλος: Παρελάσεις μόνο με εμβολιασμένους ενηλίκους και υποχρεωτική μάσκα για μαθητές

Βασιλακόπουλος: Παρελάσεις μόνο με εμβολιασμένους ενηλίκους και υποχρεωτική μάσκα για μαθητές

Παρελάσεις με τη συμμετοχή «μόνο εμβολιασμένων ενηλίκων» και υποχρεωτική «χρήση μάσκας» για τους μαθητές πρότεινε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εν όψει των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου.

Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα που δίνουν περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

 

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ υποστήριξε ότι είναι οξύμωρο να υπάρχουν κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους και να κινούνται ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ελευθεριών προς τους εμβολιασμένους.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον Real Fm Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι τα μέτρα που δίνουν περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, εκτίμησε ότι «δυστυχώς, δεν περιορίζεται σε σημαντικό βαθμό η δυνατότητα των ανεμβολίαστων να κυκλοφορούν με τρόπο που είναι αρκετά επικίνδυνος υγειονομικά». Σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι οι ανεμβολίαστοι «δεν παρακινούνται σημαντικά στο να μπουν στον δρόμο της λογικής και να εμβολιαστούν».

Οξύμωρο χαρακτήρισε ο καθηγητής να υπάρχουν κλειστοί χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους, που όμως κινούνται ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι.