Βασιλακόπουλος: Μόνη λύση κατά της πανδημίας η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Βασιλακόπουλος: Μόνη λύση κατά της πανδημίας η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Δε μπορούμε να αφήσουμε την κοινωνία να πάει σε φυσική επιλογή, ως προς τη νόσηση, επισήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υποστηρίζοντας ότι η υποχρεωτικότητα είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του ιού. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε ότι ο κορονοϊός δεν αντιμετωπίζεται χωρίς να εμβολιαστούμε και ότι όποιος έχει κορονοϊό πρέπει να είναι υπό ιατρική παρακολούθηση. «Ακόμα και αν φτιάξουμε 100 χιλιάδες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία και μπουν άνθρωποι με κορονοϊό πολύ νωρίς, θα υπάρξουν άνθρωποι που στα καλύτερα χέρια θα χάσουν τη ζωή τους.», υπογράμμισε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως δε μπορούμε να αφήσουμε την κοινωνία να πάει σε φυσική επιλογή. «Ή θα αποδεχτούμε ότι το κράτος πρέπει να προστατεύει τους πάντες, είτε αυτούς που αναλύουν σωστά τα δεδομένα είτε αυτούς που δεν τα αναλύουν σωστά, ή θα πάμε σε λογική φυσικής επιλογής.» Η λογική φυσικής επιλογής σημαίνει ότι θα επιβιώσει το καλύτερα προστατευόμενο είδος, εξήγησε. 

Σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού προς την επίτευξη ανοσίας, ο καθηγητής ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ το Ισραήλ που είχε πιο πρώτο τα εμβόλια δεν έχει πολύ παραπάνω ανοσία από εμάς.