Βάση διάσωσης για τον ΕΔΟΕΑΠ η πρόταση της κυβέρνησης, επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ

Βάση διάσωσης για τον ΕΔΟΕΑΠ η πρόταση της κυβέρνησης, επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ

Βάση διάσωσης και ανάσα ζωής για το ταμείο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επικούρησης των εργαζομένων στην ενημέρωση, χαρακτηρίζει το κείμενο της κυβέρνησης η Ένωση Συντακτών. Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το κείμενο με τις ρυθμίσεις και τις αλλαγές του ΕΔΟΕΑΠ που προτίθεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις Ενώσεις, στηρίζεται στις προτάσεις που κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ για τις εισφορές για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την επικούρηση και κατά ένα μέρος στην εισφορά επί τζίρου, με τη διατήρηση του αυτοδιοίκητου για το Ταμείο.

Επίσης, η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να στηριχθεί και κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της με τυχόν διορθωτικές αλλαγές για να γίνει βιώσιμος ο ΕΔΟΕΑΠ.

Οι εκδότες πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή του τζάμπα τελείωσε και να συμβάλουν καθόσον τους αναλογεί για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, τονίζει η Ένωση Συντακτών.

Επίσης, η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τους εργοδότες έξι συγκροτημάτων που απείλησαν να τορπιλίσουν την προσπάθεια διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ, απειλώντας με απολύσεις τη στιγμή που ορισμένοι από αυτούς δεν καταβάλουν καν τις εισφορές των εργαζομένων που έχουν παρακρατήσει.

Η Ένωση Συντακτών στην ανακοίνωσή της, καλεί τους εργοδότες που αντιδρούν στην επιβολή εισφορών να ενταχθούν στις εργοδοτικές οργανώσεις του κλάδου και να συμβάλλουν στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία. Διαφορετικά, σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, ας μας επιτρέψουν να θεωρήσουμε ότι τα δάκρυά τους είναι «κροκοδείλια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ