Βαρδινογιάννης με επιτακτικό ύφος: Σας ζήτησα αεροσκάφη, μην αμελείτε

Βαρδινογιάννης με επιτακτικό ύφος: Σας ζήτησα αεροσκάφη, μην αμελείτε

Στη δικογραφία για το Μάτι και στο σημείο που αφορά την εκτροπή του ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής αναφέρεται σε ανωμοτί εξέτασή του ο τότε διοικητής του ΕΣΚΕ και του ΣΚΕΔ, αρμόδιος για τη διαχείριση των εναέριων μέσων σημειώνοντας μεταξύ άλλων «τις κλήσεις του κ. Βαρδινογιάννη» για την πυρκαγιά που πλησίαζε την Motor Oil.

«Το γεγονός ότι η φωτιά εισήλθε στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, έμαθα από δυο τηλεφωνικές κλήσεις του κ. Βαρδινογιάννη, περίπου από 17:45 έως 17:50, κατά τις οποίες» όπως καταθέτει «στην πρώτη κλήση μου είπε αυτολεξεί ότι η φωτιά έχει περάσει στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, επιχειρούν δυνάμεις, η κατάσταση είναι δύσκολη στείλετε και εναέρια»

«Στη δεύτερη κλήση» συνεχίζει «με επιτακτικό ύφος μου ανέφερε “σας ζήτησα αεροσκάφη, μην αμελλητί,  θα πάθουμε ζημιά”» και καταλήγει πως ενημέρωσε τον υπαρχηγό επιχειρήσεων και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής. Μετά την κλήση από τον μηχανικό ασφαλείας της εταιρείας ενημέρωσε εκ νέου τον αρχηγό.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αττική ήταν αυτή της Κινέττας η οποία κινούνται στην περιοχή Καλαμάκι Σουσάκι Μotoroil. Στην περιοχή επιχειρούσε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής ενώ όπως έχει καταγγελθεί δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή κατά την έναρξη της πυρκαγιάς που προκάλεσε την εκατόμβη νεκρών και τις καταστροφής στο Μάτι και η οποία ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης