Βαρβιτσιώτης: Οι Έλληνες δεν θα κάνουν το χατίρι στον Ερντογάν

Βαρβιτσιώτης: Οι Έλληνες δεν θα κάνουν το χατίρι στον Ερντογάν

«Δεν θα κάνουμε το χατίρι στον κύριο Ερντογάν. Οι Έλληνες θα αποφασίσουν κυρίαρχα ποιος θέλουν να τους κυβερνήσει και πιστεύω ότι θα ψηφίσουν ξανά για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «ΣΚΑΪ».

«Δεν θα υποχωρήσουμε σε καμία από τις παράλογες και παράνομες διεκδικήσεις τις οποίες εγείρει, θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε και να διεθνοποιούμε τις παράνομες συμπεριφορές της Τουρκίας και να προσπαθούμε να τη βάλουμε στο δρόμο του σεβασμού του Διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε και τόνισε ότι η κυβέρνηση, με το εξοπλιστικό της πρόγραμμα θωρακίζει τη χώρα για την επόμενη δεκαετία.

Επισημαίνοντας τις δυσκολίες που προκαλεί ο πληθωρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, η διεθνής ενεργειακή κρίση και η επισιτιστική κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα και έχει σημασία ποιος θα οδηγήσει την Ελλάδα μέσα από αυτές τις κρίσεις.

Έχει σημασία, τόνισε, να έχουμε σταθερότητα στο εσωτερικό και ισχυρή φωνή στο εξωτερικό και παρέπεμψε τόσο στην αποκλιμάκωση των λογαριασμών ρεύματος μέσω των κυβερνητικών παρεμβάσεων όσο και στη επιτυχή διαπραγμάτευση του Ταμείου Ανάκαμψης από το οποίο η Ελλάδα επωφελείται με 72 δισ. ευρώ που δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «θα τα καταφέρουμε και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει ώστε «η Ελλάδα να έχει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και στρατηγικές διεθνείς συμμαχίες, ενισχύοντας παράλληλα την άμυνα και την αποτρεπτική ισχύ της χώρας».