7ος χρόνος, ημέρα 2094η
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Banksy: Πιθανό έργο του εμφανίστηκε στον τοίχο της φυλακής του Ρέντινγκ

Banksy: Πιθανό έργο του εμφανίστηκε στον τοίχο της φυλακής του Ρέντινγκ

Ένα γκράφιτι που πιθανώς ζωγράφισε ο Banksy εμφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα στον τοίχο της φυλακής του Ρέντινγκ στην Μεγάλη Βρετανία. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας το έργο τέχνης εντοπίστηκε στο πλάι του κλειστού πλέον ιδρύματος.

Το έργο τέχνης αυτό δείχνει έναν άντρα ντυμένο με μια ριγέ στολή φυλακισμένου που κατεβαίνει την πλευρά του κτιρίου πάνω σε ένα δεμένο σχοινί. Κάτω από τον άντρα, το σχοινί φαίνεται τελικά να είναι κατασκευασμένο από χαρτί καθώς καταλήγει σε μία γραφομηχανή.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο άντρας απεικονίζει τον Ιρλανδό ποιητή Όσκαρ Ουάιλντ, ο οποίος φυλακίστηκε στην συγκεκριμένη φυλακή από το 1895 έως το 1897. Μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, έγραψε το ποίημα «Η Μπαλάντα της φυλακής του Ρέντινγκ» σχετικά με έναν απαγχονισμό που έλαβε χώρα ενώ έκτιε την ποινή του.

Ο Banksy δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει εάν δημιούργησε το έργο ή όχι. Ο καλλιτέχνης είναι γνωστός για τα έργα τέχνης γκράφιτι, τα οποία χρησιμοποιεί συχνά για κοινωνικό σχολιασμό. Τον Δεκέμβριο, ο καλλιτέχνης που διατηρεί κρυφή την ταυτότητα του, ανέλαβε την ευθύνη για ένα έργο τέχνης στην πατρίδα του, το Μπρίστολ, που έδειχνε μια γυναίκα να φτερνίζεται.