Βανδαλισμοί στο ΑΠΘ - Άγνωστοι ξήλωσαν σιδερένια πόρτα

Βανδαλισμοί στο ΑΠΘ - Άγνωστοι ξήλωσαν σιδερένια πόρτα

Φθορές στο ισόγειο του κτιρίου του τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν για ακόμη μία φορά άγνωστοι.

Ειδικότερα, εκτεταμένες φθορές στο ισόγειο του κτιρίου του τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν οι άγνωστοι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας thestival.gr, οι δράστες αποκόλλησαν σιδερένια πόρτα την οποία πέταξαν σε κοντινό σημείο. 

Το περιστατικό σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, φέρεται να σημειώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τι αναφέρει ο κοσμήτορα της Σχολής

Όπως αναφέρει ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής, Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης στη voria.gr, η συγκεκριμένη πόρτα είχε ηλεκτροκολληθεί το Σάββατο καθώς το προηγούμενο διάστημα παραβατικές ομάδες έκοβαν επανειλημμένα τα λουκέτα της πόρτας, θέλοντας να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στο ΑΠΘ.

 

Σε μια επίδειξη ισχύος, τα μέλη των ομάδων αυτών ξήλωσαν τελείως την πόρτα.

«Και εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι», σημείωσε ο κ. Κατσιφαράκης διευκρινίζοντας πως τα πράγματα πλέον έχουν ξεφύγει. «Όταν κόβουν τα λουκέτα ή ξηλώνουν τις πόρτες, εκθέτουν μεταξύ άλλων τη σχολή και στον κίνδυνο ληστειών», ανέφερε. Τα μέλη των εν λόγω παραβατικών ομάδων, σύμφωνα με τον ίδιο, προκαλούν συχνά ζημιές στο πανεπιστήμιο και ή κάνουν χρήση ή διευκολύνουν τη χρήση ναρκωτικών εντός του ΑΠΘ. Ο Κοσμήτορας δηλώνει ότι έχει δει με τα μάτια του ακόμα και παρέες ανηλίκων να κάνουν χρήση ναρκωτικών. «Δεν πρέπει να χάσουμε αυτά τα παιδιά», σημείωσε.
Τέλος, αναφερόμενος στο συνολικό έργο του Πολυτεχνείου εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι εκδηλώσεις, όπως διεθνή σεμινάρια που φέρνουν φοιτητές από διάφορες χώρες του εξωτερικού στο Πολυτεχνείο, χάνονται στην κακή δημοσιότητα που λαμβάνει η σχολή εξαιτίας τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών.