ΓΔ: 901,67 4,12 (0,46 %)

Τζίρος: 33,52 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 901,67 4,12 (0,46 %)

Τζίρος: 33,52 εκατ. €   RT

Β. Ορμπάν: Eνισχύει τα μέτρα στην Ουγγαρία λόγω έξαρσης της πανδημίας

Β. Ορμπάν: Eνισχύει τα μέτρα στην Ουγγαρία λόγω έξαρσης της πανδημίας

Η Ουγγαρία θα κλείσει όλα τα καταστήματα, εκτός των προμηθευτών τροφίμων και των φαρμακείων, ενώ και τα δημοτικά σχολεία θα ενταχθούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς σημειώνεται ταχεία εξάπλωση της επιδημίας Covid-19, ανακοίνωσε ο προσωπάρχης του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση θα επεκτείνει τα οικονομικά μέτρα υποστήριξης προς όλους τους τομείς που θα τεθούν εκτός λειτουργίας από τις 8 μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε εκτόξευση των ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19 στα 6.278 κρούσματα, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται αναλόγως στους 152, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούσαν τις τελευταίες ημέρες για επερχόμενη έξαρση της επιδημίας εξαιτίας της διάδοσης της βρετανικής και της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του κορονοϊού στη χώρα.

Η Ουγγαρία είχε εμβολιάσει περισσότερο από το 10% του πληθυσμού μέχρις τις 2 Μαρτίου, έχοντας μόλις ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση.

Είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έβαλε στο μενού στο κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm και στη συνέχεια το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, χωρίς να έχουν λάβει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

Παρά την επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού, Ούγγροι αξιωματούχοι προειδοποιούσαν τις τελευταίες ημέρες ότι η Βουδαπέστη θα πρέπει να ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την έξαρση της επιδημίας.

Τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν από τον Νοέμβριο περιλάμβαναν νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, διακοπή λειτουργίας ξενοδοχείων και των καταστημάτων εστίασης, απαγόρευση συγκεντρώσεων και εξ αποστάσεως λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ένωση εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζήτησε αυτήν την εβδομάδα την επέκταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στα δημοτικά σχολεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ