Β. Ντομπρόβσκις: Η έγκριση της συμφωνίας πρέπει να γίνει χωρίς καθυστέρηση

Β. Ντομπρόβσκις: Η έγκριση της συμφωνίας πρέπει να γίνει χωρίς καθυστέρηση

Την επιτακτική ανάγκη να καταλήξει σε συμφωνία η Ευρωπαϊκή Ένωση «μέσα στους επόμενους μήνες» σχετικά με τα μέτρα στήριξης που πρότεινε χθες η Κομισιόν, τόνισε σε συνέντευξή του στο CNBC ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σημειώνεται πως προτού εφαρμοστεί, η πρόταση της Κομισιόν θα πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη-μέλη.

«Δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε (τη συμφωνία)» δήλωσε ο Ντομπρόβσκις στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC. «Πρέπει να συμφωνήσουμε μέσα στους επόμενους μήνες».

O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι το ταμείο ανάκαμψης δεν έχει ακόμα προδιανεμηθεί, αλλά η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Πολωνία και η Γερμανία αναμένεται να λάβουν «σημαντικά ποσά».

«Μπορώ να πω ωστόσο, ότι καμία χώρα δεν θα μείνει απ'έξω. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην ικανότητα αντίδρασης κάθε κράτους - μέλους, είτε η αδυναμία οφείλεται σε υψηλότερα επίπεδα χρέους είτε στο γενικότερα χαμηλότερο επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης και εισοδημάτων», ανέφερε.

«Λαμβάνουμε υπόψη μας όλους αυτούς τους παράγοντες ώστε τα χρήματα να δοθούν πραγματικά στις χώρες που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», κατέληξε.