Β. Κορέα: Θα βυθίσουμε την Ιαπωνία, θα μετατρέψουμε τις ΗΠΑ σε στάχτη και σκότος

Β. Κορέα: Θα βυθίσουμε την Ιαπωνία, θα μετατρέψουμε τις ΗΠΑ σε στάχτη και σκότος

Η Πιονγκγιάνγκ εξαπέλυσε σήμερα νέες βαριές απειλές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας, κάνοντας για μια ακόμη φορά αναφορά στο σενάριο χρήσης πυρηνικών όπλων εναντίον τους. 

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA), η χώρα μπορεί να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να εξαλείψει τις ΗΠΑ σε «στάχτες και σκότος», εξαιτίας της υποστήριξής τους στη νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για επιβολή νέων κυρώσεων, μετά την 6η πυρηνική δομική που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου.

«Τα τέσσερα νησιά του Αρχιπελάγους θα έπρεπε να βυθιστούν με τη βοήθεια της πυρηνικής βόμβας του Juche (η ονομασία της κυρίαρχης ιδεολογίας του καθεστώτος). Η Ιαπωνία δεν πρέπει να υπάρχει πια κοντά μας», φέρεται να σημειώνει η Επιτροπή για την Ασία και τον Ειρηνικό που διαχειρίζεται τις εξωτερικές σχέσεις της Βόρειας Κορέας, αλλά και την άσκηση προπαγάνδας. 

«Ελάτε να μετατρέψουμε την ενδοχώρα των ΗΠΑ σε στάχτη και σκότος. Ελάτε να πετύχουμε τον σκοπό μας αξιοποιώντας όλα τα μέσα εκδίκησης που έχουμε προετοιμάσει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Μάλιστα, η Πιονγκγιάνγκ φέρεται να ζητά και τη διάλυση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο και χαρακτηρίζει ως «όργανο του διαβόλου» το οποίο απαρτίζεται από «διεφθαρμένες» χώρες, που ακολουθούν τις διαταγές των ΗΠΑ. Όσο για τη Νότιο Κορέα, τη χαρακτήρισε ως «προδότη και πιστό σκύλο» των ΗΠΑ.

«Η ανακοίνωση αυτή είναι εξόχως προκλητική. Προφανώς ενισχύει την ένταση στην περιοχή και είναι απολύτως απαράδεκτη», σχολίασε ο γραμματέας του ιαπωνικού υπουργικού συμβουλίου, Yoshihide Suga.