Β. Κορέα: Σε υποχρεωτική καραντίνα ενός μήνα οι επισκέπτες από την Κίνα

Β. Κορέα: Σε υποχρεωτική καραντίνα ενός μήνα οι επισκέπτες από την Κίνα

Η Βόρεια Κορέα θα επιβάλει καραντίνα ενός μήνα σε όλους τους ξένους που θα εισέρχονται στο έδαφός της από την Κίνα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική πρεσβεία στην Πιονγκγιάνγκ.

Το τμήμα πρωτοκόλλου του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ενημέρωσε με σχετικό μήνυμά του την πρεσβεία σήμερα, όπως αναφέρει η ρωσική διπλωματική αποστολή σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει αναφέρει δημοσίως κάποιο κρούσμα του νέου στελέχους του ιού, από τον οποίον έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 106 άνθρωποι στην Κίνα και έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 4.500 μέχρι σήμερα.

Παρότι εκτός Κίνας δεν έχουν αναφερθεί νεκροί από τον ιό, τα κρούσματα εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς έχοντας προκαλέσει την παγκόσμια ανησυχία γιατί ακόμη υπάρχουν πολλές άγνωστες πληροφορίες σχετικά με τον ιό.

Ο ιός μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις έχει οδηγήσει στον θάνατο του ασθενούς, αλλά ακόμη παραμένει άγνωστο πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός.

Η σημερινή ειδοποίηση του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ αναφέρει ως πιθανές τοποθεσίες καραντίνας πολλά ξενοδοχεία ανάλογα με το σημείο εισόδου των ξένων επισκεπτών στη χώρα, επισημαίνει η ρωσική πρεσβεία.

Το τμήμα πρωτοκόλλου υπογραμμίζει ότι τα μέτρα αποσκοπούν στην προστασία του προσωπικού διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αποστολών στη Βόρεια Κορέα αλλά και στην αποτροπή μιας εμφάνισης του ιού στη χώρα, σύμφωνα με την πρεσβεία.

Η Βόρεια Κορέα λαμβάνει μέτρα «υψηλής έντασης» για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, περιλαμβανομένων εγχειριδίων μέτρων υγιεινής στις κλινικές, αύξησης της παραγωγής αντιϊκών φαρμάκων και ενίσχυσης των προσπαθειών καραντίνας στις συνοριακές περιοχές και σε αεροδρόμια και λιμάνια, γράφει σήμερα η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος Rodong Sinmun.

Η χώρα στέλνει επίσης αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας στις ευάλωτες περιοχές και εντοπίζει τους πάσχοντες από πνευμονία στις τοπικές κοινότητες για να τους υποβάλλει σε εξετάσεις και, αν κριθεί απαραίτητο, να τους απομονώσει, προσθέτει η εφημερίδα.

Την περασμένη εβδομάδα η Πιονγκγιάνγκ ενημέρωσε τις τουριστικές εταιρείες ότι θα απαγορεύσει επ' αόριστον την είσοδο ξένων τουριστών στη χώρα, οι οποίοι είναι μια σημαντική πηγή σκληρού νομίσματος για το καθεστώς που υφίσταται κυρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

AP Photo/Mark Schiefelbein