Β. Κορέα: Φουντώνουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν – Διάδοχος η αδελφή του;

Β. Κορέα: Φουντώνουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν – Διάδοχος η αδελφή του;

Σε κώμα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Νοτιοκορεάτη διπλωμάτη, βρίσκεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η μικρότερη αδελφή του ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία της Βόρειας Κορέας.

Ο Τσανγκ Σονγκ Μιν, πρώην συνεργάτης του εκλιπόντος Νοτιοκορέατη προέδρου Κιμ Ντάε Γιουνγκ, υποστήριξε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι βαριά άρρωστος, μια δήλωση που έρχεται μετά από έντονο προβληματισμό λόγω των λιγοστών δημοσίων εμφανίσεων που έχει πραγματοποιήσει φέτος ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Mirror.

«Εκτιμώ ότι είναι σε κώμα, αλλά ακόμη εν ζωή», δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ο Τσανγκ Σονγκ Μιν, προσθέτοντας ότι η αδελφή του Κιμ, η 33χρονη Κιμ Γιο Γιονγκ, είναι έτοιμη να αναλάβει ορισμένες από τις εξουσίες του.

 «Δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί μια πλήρης δομή διαδοχής και έτσι η Κιμ Γιο Γιονγκ έρχεται στο προσκήνιο καθώς το κενό εξουσίας δεν μπορεί να διατηρηθεί για παρατεταμένη περίοδο», είπε.

Πριν από μερικές μέρες, το πρακτορείο Reuters είχε επίσης αναφέρει ότι Κιμ Γιο Γιονγκ ενεργεί ως de facto υπαρχηγός του αδελφού της, επικαλούμενο πληροφορίες από Νοτιοκορεάτη βουλευτή που δήλωσε ότι ωστόσο ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξακολουθεί να «κρατά την απόλυτη εξουσία».

Άλλωστε, η απουσία της Κιμ Γιο Γιονγκ από αρκετές πρόσφατες συναντήσεις υψηλού επιπέδου έχει προκαλέσει έντονη φημολογία σχετικά με πιθανό υποβιβασμό της.