Β. Κοντοζαμάνης: Το σύστημα υγείας δεν είναι στα όριά του

Β. Κοντοζαμάνης: Το σύστημα υγείας δεν είναι στα όριά του

«Αυξήσαμε τις απλές κλίνες για κορονοϊό, αυξήσαμε τα νοσοκομεία αναφοράς, έχουμε προχωρήσει σε προσλήψεις για πάνω 6.200 προσωπικό ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 2.000» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας διαβεβαιώνοντας ότι  «έχουμε αντοχές, δεν είμαστε στα όριά μας».

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» «από την προετοιμαστήκαμε για το χειρότερο σενάριο. Όντως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και δέχεται πίεση στην Αττική αλλά αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας για να αντέξουμε» και τόνισε πως «αν ο κόσμος δεν συμμορφωθεί θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Είναι θέμα συμπεριφοράς απέναντι στον ιό».

Πρόσθεσε, δε, ότι «ολοκληρώνονται 1.200 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Προκηρύξαμε και 400 θέσεις γιατρών, 185 εκ των οποίων για ΜΕΘ. Εντός του Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις. Στο ΦΕΚ έχουν ήδη δημοσιευτεί οι προσλήψεις γιατρών». Όπως είπε «υπάρχει και ένας προγραμματισμός για τα επόμενα έτη. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένα κύμα συνταξιοδότησης στο σύστημα υγείας».

Όσον αφορά το εμβόλιο της γρίπης η συνταγογράφηση του οποίου ξεκινά σήμερα ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι «έχουμε εξασφαλίζει περισσότερες δόσεις σε σχέση με πέρυσι. Θα καλύψουμε με επάρκεια τον πληθυσμό που πρέπει να εμβολιαστεί».

Για τα τεστ κορονοϊού προανήγγειλε ότι «θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο» ενώ για τις εικόνες στις πλατείες σημείωσε ότι «αν ο κόσμος δεν συμμορφωθεί θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Είναι θέμα συμπεριφοράς απέναντι στον ιό».