Β. Κοντοζαμάνης: Στους 530 οι νοσηλευόμενοι από κορονοϊό

Β. Κοντοζαμάνης: Στους 530 οι νοσηλευόμενοι από κορονοϊό

Τους 530 φτάνουν όλοι όσοι νοσηλεύονται από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. «Μέχρι στιγμής όλοι βλέπουνε ότι βρισκόμαστε στο καλό σενάριο. Περίπου 530 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του δημοσίου συστήματος υγείας. Επομένως ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου υλοποιούμε και το σχέδιό μας»,  τόνισε ο υφυπουργός απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη.

Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο το υπουργείο Υγείας θα δώσει 50.000 μάσκες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για να τις κατανείμει όπου χρειάζεται. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «βεβαίως και προβλέπεται επίταξη δομών και προσωπικού».  «Αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι αν το κάνουμε. είμαστε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ώστε όλες οι δομές να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Έχουμε σχεδιάσει σχέδιο επίταξη όχι μόνο των ιδιωτικών δομών αλλά και του προσωπικού», σημείωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός.

Τέλος, υπογράμμισε ότι συνολικά υπάρχουν σήμερα 695 κλίνες ΜΕΘ καθώς προστέθηκαν άλλες 75 στις υπάρχουσες, ενώ για μια ακόμα φορά υπογράμμισε ότι αν χρειαστεί θα γίνουν επιτάξεις και δομών και προσωπικού.