7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Β. Κοντοζαμάνης: Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 246.700 self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Β. Κοντοζαμάνης: Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 246.700 self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 246.700 self tests από 9.941 φαρμακεία σε όλη την επικράτεια σε μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο υφυπουργός Υγείας έδωσε παράλληλα διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία των self tests στα σχολεία. Ειδικότερα είπε ότι τα διπλά tests ανά εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές Λυκείων θα ισχύουν για αυτό το πρώτο διάστημα, έως ότου μπει σε μία κανονική ροή η διαδικασία.

Το επόμενο διάστημα τα σχολεία θα λειτουργούν με ένα self test ανά βδομάδα.

Όταν ρωτήθηκε για το τι θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες αν το self test δεν δώσει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα, στην περίπτωση, δηλαδή, που βγει άκυρο, ο υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι αυτό είναι μία εξαιρετικά μικρή πιθανότητα.

«Αν ωστόσο συμβεί κάτι τέτοιο, με το άκυρο αποτέλεσμα του self test, ο μαθητής θα μπορεί να μεταβεί σε μία δημόσια δομή και να υποβληθεί δωρεάν σε νέο τεστ», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που αφορά στην προτεραιοποίηση πληθυσμιακών ομάδων που μετά τους μαθητές θα κάνουν το self test, ακολουθούν οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την μεταποίηση, το χονδρικό εμπόριο και την εστίαση, στην περίπτωση που είναι ανοιχτή. Στη συνέχεια θα προχωρήσει η χορήγησή τους στο γενικό πληθυσμό.