Β. Κοντοζαμάνης: Εξασφαλισμένη η 2η δόση του εμβολίου

Β. Κοντοζαμάνης: Εξασφαλισμένη η 2η δόση του εμβολίου

Εξασφαλισμένη είναι η δεύτερη δόση εμβολίου για τον πληθυσμό που ήδη έχει ενταχθεί στον εμβολιαστικό προγραμματισμό όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, παρά τα έντονα προβλήματα που εντοπίζονται στις παραδόσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε πως «υπάρχουν ζητήματα παραδόσεων. Είχαμε μια μειωμένη παράδοση από την Pfizer η οποία όμως αποκαταστάθηκε. Στο τρίμηνο θα έχουμε όλες τις ποσότητες που είχαμε αρχικά υπολογίσει».

Όπως είπε, «υπάρχει ζήτημα και με την Astra Zeneca για την οποία η ΕΕ εκφράζει έντονη δυσφορία καθώς φαίνεται ότι οι ποσότητες που θα παραδώσει είναι μειωμένες σε σχέση με την αρχική εκτίμηση». 

«Σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός στην χώρα μας εξελίσσεται ομαλά και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όποιος κάνει την πρώτη δόση έχει εξασφαλισμένη και την δεύτερη», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Επιπλέον, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι «μετά τα μέσα Φεβρουαρίου» θα τεθούν σε λειτουργία τα τέσσερα mega-κέντρα εμβολιασμού σε Αττική και Θεσσαλονίκη καθώς και η ένταξη του πρωτοβάθμιου τομέα υγείας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες 625 προσλήψεων εγκεκριμένου προσωπικού εκ των οποίων οι 154 ιατροί αποκλειστικά για τα εμβολιαστικά κέντρα. Παράλληλα σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται η μονιμοποίηση άλλων 103 επικουρικών ιατρών που υπηρετούν σε ΜΕΘ ενώ οι συνολικές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί το τελευταίο διάστημα ανέρχονται σε 941.