7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Β. Κοντοζαμάνης: Εμβόλια και τήρηση μέτρων τα όπλα μας κατά του κορονοϊού

Β. Κοντοζαμάνης: Εμβόλια και τήρηση μέτρων τα όπλα μας κατά του κορονοϊού
Eurokinissi

Τα εμβόλια και η τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας, τα όπλα μας κατά του κορονοϊού, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Δυτική Θεσσαλία σήμερα Παρασκευή.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας, το νοσοκομείο Τρικάλων και πρώτος σταθμός ήταν το νοσοκομείο Καρδίτσας. Ο αναπληρωτής υπουργός, συμμετείχε σε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη. Μετά το τέλος της δήλωσε: «Στο πλαίσιο των περιοδειών της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ανά την Επικράτεια, επισκεπτόμαστε σήμερα το νοσοκομείο της Καρδίτσας σε μια περίοδο που η πανδημία δείχνει σημάδια κάμψης και το Εθνικό Σύστημα Υγείας επανέρχεται στην κανονική του λειτουργία». Και συνέχισε ο Β. Κοντοζαμάνης:

«Το νοσοκομείο Καρδίτσας εστάθη με επάρκεια και πληρότητα την περίοδο της πανδημίας, το σύνολο του προσωπικού υπερέβαλε εαυτόν και καταφέραμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση το λέμε συνέχεια, η μάχη με την πανδημία δεν έχει τελειώσει. Έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας. Έχουμε ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας που είναι τα εμβόλια, ο εμβολιασμός του πληθυσμού, πρέπει το σύνολο του πληθυσμού να εμβολιαστεί. Και το άλλο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας για να μπορέσουμε οριστικά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Και κατέληξε τονίζοντας ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Β. Κοντοζαμάνης:

«Την περίοδο της πανδημίας είχαμε τη δυνατότητα να καλύψουμε ελλείψεις και κενά του νοσοκομείου, να το ενισχύσουμε, τόσο σε προσωπικό, όσο σε οικονομικούς πόρους και εξοπλισμό. Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι πολλές και κυρίως στο κομμάτι της υποδομής του νοσοκομείου, είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Και από εκεί και πέρα στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού του υγειονομικού χάρτη της χώρας πρέπει να το ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο και να ανταποκριθεί στο ρόλο του έτσι ώστε να προσφέρει με πληρότητα υπηρεσίες υγείας, σε όλους τους πολίτες και να παίξει το ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει ένα επαρχιακό νοσοκομείο, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού που αφορά όχι μόνο το νομό αλλά τη Θεσσαλία και τις γύρω περιοχές».