Β. Κικίλιας: Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι, θα βελτιωθεί η κατάσταση

Β. Κικίλιας: Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι, θα βελτιωθεί η κατάσταση

Τη βεβαιότητα ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί τόσο θα περιορίζεται η διασπορά του κορονοϊού και θα βελτιώνεται η κατάσταση, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζητώντας υπομονή όλων για λίγες εβδομάδες, ενώ προέβλεψε ότι το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, τόσο σε υγειονομικό επίπεδο, όσο και στο θέμα της λειτουργίας της αγοράς.

Μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης χθες στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο υπουργός - σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου -  δεν εξέφρασε άποψη για το πότε εκτιμά την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. «Ούτε έκρυψε όμως και τον προβληματισμό του για τη χθεσινή αύξηση των κρουσμάτων, κάτι που δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν φαίνεται να προχωρά άμεσα στην επαναλειτουργία του λιανεμπορίου», όπως σημειώνει.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες εξαιτίας της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, ζήτησε το άμεσο άνοιγμα του λιανεμπορίου πάντα με σεβασμό στην προστασία της δημόσιας υγείας και υπό αυστηρές προϋποθέσεις έτσι ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα διασποράς.

Μεταξύ των θεμάτων που έθιξαν τα μέλη της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ήταν το θέμα της λειτουργίας της εστίασης, η ανάγκη να επαναλειτουργήσουν υπηρεσίες όπως τα μαθήματα που κάνουν οι εκπαιδευτές στις Σχολές Οδηγών, καθώς και θέματα γύρω από τον εμβολιασμό των πολιτών, ενώ επανέλαβαν την ανάγκη να υπάρξει εκπροσώπηση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής των ειδικών.