Β. Κικίλιας: Το ΕΣΥ πιέζεται – Με κινητές μονάδες ο εμβολιασμός σε ΑμεΑ

Β. Κικίλιας: Το ΕΣΥ πιέζεται – Με κινητές μονάδες ο εμβολιασμός σε ΑμεΑ

Την ανησυχία της κυβέρνησης για την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ζητώντας παράλληλα λίγο υπομονή ακόμα από όλους. Τόνισε ότι η χώρα είναι κλειστή ένα μήνα και από τις 1.305 ΜΕΘ που διαθέτουμε, οι 1.083 κλίνες COVID, και non COVID, είναι κατειλημμένες.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, επισήμανε ότι η διασπορά συνεχίζεται στην κοινότητα, το ΕΣΥ πιέζεται, οι γιατροί είναι κουρασμένοι, ενώ βγαίνουν επιστήμονες παγκοσμίως και μιλάνε για τρίτο κύμα.

Ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, ελεγμένο από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων, και δωρεάν.

Διευκρίνισε ότι στους πολίτες που δεν μπορούν διαπιστωμένα να μεταβούν για εμβολιασμό, όπως άνθρωποι με αναπηρία, θα πηγαίνουν σε αυτούς κινητές ομάδες.

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα με την συνδρομή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο πολίτης σε κάθε γεωγραφική περιοχή να ενημερώνεται για την ώρα και το σημείο εμβολιασμού.

Ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης με εντολή του πρωθυπουργού έχουν γίνει 7.000 προσλήψεις υγειονομικών.