Β. Κικίλιας: Θα ανακόψουμε την εξάπλωση του κορονοϊού εάν εμφανιστεί

Β. Κικίλιας: Θα ανακόψουμε την εξάπλωση του κορονοϊού εάν εμφανιστεί

«Αν υπάρξει περιστατικό κορονοϊού θα φροντίσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωσή του» δήλωσε ο υπουργός Υγείας στον ΑΝΤ1 και ζήτησε ψυχραιμία και σωστή πληροφόρηση, ενώ σημείωσε πως χρειάζεται σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι δεν αρκούν μόνο οι μάσκες για την πρόληψη, αλλά και η τήρηση των κανόνων υγιεινής, ενώ αναφερόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως κατέθεσε, πρόταση για τον ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών-μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, που θα ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ των κρατών-μελών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Για την έξαρση της εποχικής γρίπης, που επίσης συζητήθηκε στη σύσκεψη, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι μήνες Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτης, είναι οι μήνες που όλες οι χώρες βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω αύξησης των κρουσμάτων και σημείωσε ότι 1.000.000 περισσότεροι πολίτες έκαναν φέτος το εμβόλιο.

Επισήμανε ακόμα ότι η γρίπη έχει να κάνει περισσότερο με τις ευπαθείς ομάδες και συνέστησε και πάλι να μην υπάρχει πανικός και παραπληροφόρηση, συμβουλεύοντας τους ειδικούς να προβαίνουν σε σωστή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση.