Β. Κικίλιας: Να αντιληφθούν οι επιχειρήσεις ότι κρατικοί πόροι χρηματοδοτούν τα εμβόλια

Β. Κικίλιας: Να αντιληφθούν οι επιχειρήσεις ότι κρατικοί πόροι χρηματοδοτούν τα εμβόλια

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να αντιληφθούν ότι το σημαντικότερο μερίδιο της χρηματοδότησης για τα εμβόλια προήλθε από κρατικούς πόρους, δηλαδή από τα χρήματα των φορολογουμένων, των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια της χώρας μας, επισήμανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στη τηλεδιάσκεψη, που συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «η Ευρώπη των 27 Κρατών, των 450 εκατομμυρίων πολιτών και των 22 τρισ. ευρώ ΑΕΠ, στα θέματα Δημόσιας Υγείας οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος και  να απλώσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους πολίτες απέναντι σε επιχειρηματικούς ή διακρατικούς ανταγωνισμούς που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες και εβδομάδες. Αυτούς τους πολίτες που στη μεγάλη τους πλειονότητα συμμορφώθηκαν με τα πρωτοφανή μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας».

«Πιστεύω ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε να διαπραγματευόμαστε με οποιονδήποτε. Αυτό που έχουμε επιτύχει είναι τεράστιο. Διαπραγματεύτηκε η Επιτροπή για όλα τα κράτη-μέλη και αυτό είναι κάτι που στην Ελλάδα αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.