Β. Κικίλιας: Κορυφαίοι επιστήμονες συμφωνούν πως η μάσκα είναι το σημαντικότερο μέτρο

Β. Κικίλιας: Κορυφαίοι επιστήμονες συμφωνούν πως η μάσκα είναι το σημαντικότερο μέτρο

Τις αντιδράσεις των γονέων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία σχολίασε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες συμφωνούν πως η μάσκα είναι το σημαντικότερο μέτρο προστασίας απέναντι στην πανδημία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως σέβεται τις αντιδράσεις, ωστόσο, δήλωσε ότι αν κάποιος από αυτούς κάνει μια βόλτα στα παιδιατρικά νοσοκομεία και δει εκατοντάδες παιδιά που φοράνε μάσκα αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, τότε ενδεχομένως θα αλλάξει άποψη.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε επιτυχημένη την αντίδραση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υποστηρίζοντας ότι σε αυτό βοήθησε το οριζόντιο lockdown, και σημείωσε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά απίθανο να επαναληφθεί, αν και δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα αυτή, όπως είπε.

Ο κ. Κικίλιας άφησε αιχμές και για κάποιες δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια με τη δημόσια υγεία, παραπέμποντας σε δηλώσεις στελεχών της αριστεράς και εντός του κοινοβουλίου.

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Δεκέμβριο. Όπως είπε, σε πρώτη φάση θα παραλάβουμε 700.000 παρτίδες και οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες. Ο εμβολιασμός θα είναι σε 2 φάσεις και η διάθεση του εμβολίου θα είναι δωρεάν.