Β. Κικίλιας: Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε δεν αποκλιμακώνεται από τις τουρκικές εκλογές

Β. Κικίλιας: Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε δεν αποκλιμακώνεται από τις τουρκικές εκλογές

Καίριας σημασίας χαρακτήρισε τους επόμενους δύο μήνες για τα εθνικά θέματα, μέχρι τις τουρκικές εκλογές, ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει η δέουσα προσοχή και στο Αιγαίο και στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα, ο τομεάρχης Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως ένα εργαλείο πίεσης στην Τουρκία και στον πρόεδρο Ερντογάν στην οποιαδήποτε αυθαιρεσία (π.χ. αν το τρυπάνι θα κατέβει και θα τρυπήσει στην κυπριακή ΑΟΖ), είναι οι ενεργειακές και οικονομικές κυρώσεις. Εξέφρασε την εκτίμηση πως «η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε δεν αποκλιμακώνεται από τις εκλογές» και πως ενδεχομένως θα δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα Ιμια, ο κ. Κικίλιας είπε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο ελληνικός λαός είναι ένα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να δεχθούν αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, σε μια προσπάθεια, όπως είπε, να δημιουργήσει δεδομένα και τετελεσμένα, κάτι που φυσικά δεν είναι αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο.

Ο Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα ζητήματα της οικονομίας, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκίμαζε χρόνια τα νούμερα και τις εκτιμήσεις, λέγοντας ότι δεν έχουν σημασία, σήμερα τα επικαλείται για κρύψει την πραγματικότητα.

«Τα αντίμετρα έχουν ήδη ξεχαστεί. Έμειναν στην άκρη μαζί με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το παράλληλο πρόγραμμα και τόσα άλλα. Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει άγρια υπερφορολόγηση. Έχει παραδεχτεί ο κ. Τσακαλώτος ότι στοχευμένα κατακρεούργησαν φορολογικά τη μεσαία τάξη και τους αδύναμους συμπολίτες μας. Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσακαλώτος διαψεύδει τα περί "καθαρής εξόδου" που είπε ο κ. Τσίπρας στο Καστελόριζο» υποστήριξε.

 Η Νέα Δημοκρατία, τόνισε ο κ. Κικίλιας, μιλά για απελευθέρωση των επενδύσεων που μένουν πίσω από τις ιδεοληψίες των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Μιλά για μείωση της φορολογίας πάση θυσία, είτε συμφωνούν οι δανειστές είτε όχι. Το ξανακάναμε το 2014 με τον ΦΠΑ και το πετρέλαιο θέρμανσης. Μέλημά μας είναι οι νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες. Θα επιβραβεύσουμε τον μικρό, μεσαίο και μεγάλο επενδυτή, θα "αποποινικοποιήσουμε" το κέρδος και με την αύξηση των εισφορών που θα προέλθουν από τις νέες θέσεις εργασίας, θα κάνουμε κοινωνική πολιτική».