7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Β. Κικίλιας: Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ

Β. Κικίλιας: Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ

«Η COVID-19 συνεχίζει να διασπείρεται σε πολλές από τις χώρες και τους συνανθρώπους μας, αλλά είναι αλήθεια ότι αρχίζουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ειδικά τώρα που τα εμβόλια πρόκειται να διανεμηθούν όλο και πιο ευρέως», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην ομιλία του στην 74η Σύνοδο της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι στην Ελλάδα, επίσης έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως άκρη του τούνελ. «Στη χώρα μου ξεπεράσαμε τους 5.000.000 εμβολιασμούς», είπε ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση «σε συνεργασία με το περιφερειακό γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη και σε στενή συνεργασία με τον περιφερειακό διευθυντή Κλούγκε, ίδρυσε το πρώτο Γραφείο για την ποιότητα φροντίδας και ασφάλειας ασθενών στην Ευρώπη, με έδρα την Αθήνα, μόλις πριν από δύο μήνες».

«Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και επιτυχία για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα συνοδεύεται από μια πολύ σοβαρή υποχρέωση την οποία οφείλουμε να υπηρετήσουμε, όχι μόνο για τον λαό της Ελλάδας αλλά και τους ανθρώπους ολόκληρης της ευρωπαϊκής περιοχής, σε ό,τι αφορά στην ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών» είπε ο υπουργός Υγείας καταλήγοντας στις δηλώσεις του «ξεκινώντας αυτό το ταξίδι, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με όλους σας».