Β. Κεγκέρογλου: Θα ψηφίσουμε υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου 

Β. Κεγκέρογλου: Θα ψηφίσουμε υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου 

Την πρόθεση του Κινήματος Αλλαγής να υπερψηφίσει την πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εξέφρασε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Ως μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής έχω πειστεί απόλυτα ότι όλα αυτά που έχουν κατατεθεί και καταγγελθεί από τους μάρτυρες, ιδιώτες, δημόσιους και εισαγγελικούς λειτουργούς,  όχι μόνο δεν έχουμε δικαίωμα να προσποιηθούμε ότι δεν τα ακούσαμε (όπως κάνουν κάποιοι που μάλλον φορούν ωτοασπίδες) αλλά έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και τη χώρα να προχωρήσουμε αταλάντευτα για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης. Για αυτό σήμερα δίνουμε θετική ψήφο για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου», υπογράμμισε ο κ. Κεγκέρογλου και προσέθεσε ότι η μεθόδευση της Novartis είχε ως πρώτο στόχο: Να σκεπάσει, να συσκοτίσει και να αποσιωπήσει τις βαριές ευθύνες για τη σπατάλη δημοσίου χρήματος στον κρίσιμο χώρο του φαρμάκου. Να μη γίνει ποτέ η διερεύνηση της υπόθεσης του φαρμάκου! Και της δράσης του καρτέλ που αφορούσε υπερκέρδη δισεκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο η σκευωρία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα είναι μόνο μία -ασφαλώς η πιο σοβαρή- πτυχή ενός ολόκληρου παραδικαστικού παραθεσμικού κυκλώματος. «Κάποιοι σκοτεινοί παράγοντες «πούλησαν εκδούλευση και τεχνογνωσία» σε μια κυβέρνηση, που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η παραμονή της στην εξουσία -πάση θυσία και πίστεψε ότι αξιοποιώντας την υπόθεση NOVARTIS ως πλατφόρμα μπορεί να οικοδομήσει μια ολόκληρη σκευωρία για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων με τη συνδρομή βέβαια και κάποιων προδοτών της παράταξης. Εδώ θέλω να υπενθυμίσω ότι τα 10 πολιτικά πρόσωπα στήθηκαν στον τοίχο ή κρεμάστηκαν στα μανταλάκια  με μόνες τις αόριστες, γενικόλογες αναφορές και μαρτυρίες των δύο δημοσίου συμφέροντος και  προστατευόμενων μαρτύρων», τόνισε.