ΓΔ: 925,35 -0,48 (-0,05 %)

Τζίρος: 16,26 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,35 -0,48 (-0,05 %)

Τζίρος: 16,26 εκατ. €   RT

Β. Βασιλικός (ΣΥΡΙΖΑ) για Κουφοντίνα: «Θα λογοδοτήσουν αν συμβεί το μοιραίο»

Β. Βασιλικός (ΣΥΡΙΖΑ) για Κουφοντίνα: «Θα λογοδοτήσουν αν συμβεί το μοιραίο»

Με έγγραφη δήλωσή του για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Βασιλικός, επισήμανε ότι ο  αρχιτρομοκράτη της 17Ν βρίσκεται σε «απεργία πείνας που κινδυνεύει να είναι μοιραία», προειδοποιώντας πως «αν συμβεί κάτι τέτοιο -ο μη γένοιτο- θα κληθούν οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για την απανθρωπιά τους».

Με κείμενο -δήλωση στην στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπαρατάσσεται με τις «αγωνιώδεις εκκλήσεις για τη ζωή του Κουφοντίνα», κάνοντας λόγο για «άμεμπτη συμπεριφορά» του μέσα στις φυλακές.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Βασιλικού:

«Ένας τρομοκράτης που παραδίνεται αυτόκλητος στην έδρα της Αστυνομίας δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ακόμα και στα αστυνομικά μυθιστορήματα του Σιμενόν ή της Αγκάθα Κρίστι.

Δεν είναι ακόμα σύνηθες ο ίδιος μετά από 20 χρόνια στη φυλακή, όπου τα πρώτα χρόνια τα περνά στην πλήρη απομόνωση, να φτάσει στο σημείο, λόγω της άμεμπτης συμπεριφοράς του σε όλο αυτό το διάστημα (και του βιβλίου που εξέδωσε για την περιπέτειά του πριν από μερικά χρόνια) να τύχει μιας προσωπικής δικαίωσης από την πολιτεία, με την πενθήμερη διαμονή του στο σπίτι της οικογένειάς του ανά εξάμηνο και την πάντα στη μέρα και την ώρα ακριβώς της επιστροφής του στο κελί.

Πρόκειται για τον Κουφοντίνα που εδώ και 28 μέρες διαμαρτύρεται, ζητώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, με απεργία πείνας που κινδυνεύει να είναι μοιραία. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο -ο μη γένοιτο- θα κληθούν οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για την απανθρωπιά τους».