Axios: Ο Τραμπ σκέφτεται να ιδρύσει τηλεοπτικό κανάλι αντίπαλο του Fox News

Axios: Ο Τραμπ σκέφτεται να ιδρύσει τηλεοπτικό κανάλι αντίπαλο του Fox News

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ βρίσκεται σε σκέψεις προκειμένου να ιδρύσει ενα τηλεοπτικό συνδρομητικό κανάλι το οποίο θα ανταγωνιστεί το άλλοτε αγαπημένο του δίκτυο το συντηρητικό Fox News.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios, το επιτελείο του Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να ιδρύσει αρχικάένα διαδικτυακό συνδρομητικό κανάλι και στη συνέχεια να προχωρήσει και στην δημιουργία ενός καλωδιακού καναλιού σε εθνικό επίπεδο.

Εξάλλου, ο Τραμπ σήμερα εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του δικτύου το οποίο ανήκει στον μεγιστάνα του τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ ο οποίος ελέγχει επίσης τις εφημερίδες New York Post και Wall Street Journal.

«Η τηλεθέαση κατά τη διάρκεια της ημέρας του FoxNews έχει καταρρεύσει εντελώς. Το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη χειρότερα. Πολύ λυπηρό αλλά ξέχασαν τι τους έκανε επιτυχημένους, τι τους έφτασε εκεί. Ξέχασαν τη Χρυσή Χήνα. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των εκλογών του 2016 και του 2020 ήταν το @FoxNews!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Εδώ και καιρό οι σχέσεις του Τραμπ με το Fox δοκιμάζονταν.Υπενθυμίζεται ότι η ρήξη είχε διαφανεί από το βράδυ των αμερικανικών εκλογών, όταν το Fox News έσπευσε προς έκπληξη πολλών να κρίνει ότι ο Τραμπ έχασε την πολιτεία της Αριζόνα, εξοργίζοντας το επιτελείο του.

Το τελευταίο επεισόδιο έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα, όταν «κόπηκε» στον αέρα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου που επικαλέστηκε ότι οι Δημοκρατικοί είναι «υπέρ της νοθείας».

Από την πλευρά του, ο Μέρντοχ φέρεται ενοχλημένος από τις συνεχείς επιθέσεις του Τραμπ στο δίκτυο του και έχει επιλέξει να αποστασιοποιηθεί απο το στρατόπεδο του, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.