Αξιωματούχος της Τζόρτζια: Ο γερουσιαστής Γκρέιαμ μας ζήτησε να πετάξουμε έγκυρα ψηφοδέλτια 

Αξιωματούχος της Τζόρτζια: Ο γερουσιαστής Γκρέιαμ μας ζήτησε να πετάξουμε έγκυρα ψηφοδέλτια 
AP Images

Ο Μπραντ Ραφενσπεργκερ Υπουργός Εξωτερικών της πολιτείας της Τζόρτζια ο οποίος είναι μέλος των Ρεπουμπλικάνων, αποκάλυψε ότι αξιωματούχοι του κόμματος μεταξύ των οποίων ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ του άσκησαν πίεση να αγνοήσει έγκυρα ψηφοδέλτια κατά τη διάρκεια της επανακαταμέτρησης.

Σε συνέντευξή του στη The Washington Post, ο αξιωματούχος της Τζόρτζια είπε ότι ο Γκρέιαμ τον ρώτησε εάν είχε την εξουσία να πετάξει ψηφοδέλτια σε κομητείες όπου ο Μπάιντεν είχε υψηλά ποσοστά, ενώ το ίδιο του ζήτησε και ο επίσης Ρεπουμπλικανός βουλευτής Νταγκ Κόλινς. 

"Εκτός από το να σε θυμώνει κάτι τέτοιο, είναι επίσης πολύ απογοητευτικό, ειδικά όταν προέρχεται από άτομα του ίδιου κόμματος", είπε ο Ραφενσπεργκερ, τον οποίο ο βουλευτής Κόλινς κατηγόρησε ότι "εργάζεται για τους Δημοκρατικούς".

Στην Τζόρτζια πρόκειται να γίνει ανακαταμέτρηση των ψήφων, δεδομένου ότι η διαφορά μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων ήταν πολύ μικρή, μόλις μερικές χιλιάδες ψηφοδέλτια. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει: ό,τι και αν γίνει σε αυτήν την Πολιτεία που δίνει 16 εκλέκτορες, ο Μπάιντεν έχει ξεπεράσει το όριο των 270 που του χρειάζονται για να του ανοίξουν τις πύλες του Λευκού Οίκου.