ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2023η
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Αξιωματούχος Λευκού Οίκου: Από τις 12 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ

Αξιωματούχος Λευκού Οίκου: Από τις 12 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ

Ο επικεφαλής της επιχείρησης του Λευκού Οίκου για την ανάπτυξη και διανομή του εμβολίου κατά του κορονοϊού, Δρ. Μοντσέφ Σλάουι, υποστήριξε σήμερα ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα θα μπορούσαν να γίνουν έως και στις 12 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Δρ. Σλάουι, πρώην στέλεχος της GlaxosmithKline και επικεφαλής της Επιχείρησης Warp Speed (Ταχύτητα του Φωτός) του Λευκού Οίκου, ανέφερε ότι τα εμβόλια θα αποσταλούν εντός 24 ωρών από την αναμενόμενη έγκριση της FDA. Ο ίδιος είπε στο CNN ότι αναμένει ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τη δεύτερη ημέρα μετά την έγκριση, στις 12 Δεκεμβρίου.

Η δήλωση του αυτή έρχεται καθώς η Pfizer και η BioNTech υπέβαλλαν και επίσημα αίτημα επείγουσας έγκρισης στην Ομοσπονδιακή Αρχή Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) η οποία συνέρχεται στις 10 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η Pfizer ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό που αναπτύσσει από κοινού με τη γερμανική εταιρεία BioNTech κατά του κορονοϊού είναι κατά 95% αποτελεσματικό, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της κλινικής δομικής τελικού σταδίου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. 

Η Pfizer, όπως ανέφερε επικεφαλής της Αλ. Μπουρλά, έχει ήδη παράξει περισσότερες από 20 εκατ. δόσεις του εμβολίου και αναμένει έως το τέλος του έτους να φτάσει τα 50 εκατ. δόσεις, ενώ το 2021 θα παράξει επιπλέον 1,3 δισ. δόσεις.

Δεδομένου βέβαια ότι κάθε εμβολιασμός απαιτεί δύο δόσεις προκειμένου το εμβόλιο να είναι αποτελεσματικό, η εταιρεία εκτιμά ότι με το 1,3 δισ. δόσεις που προγραμματίζει να παράξει το 2021 θα μπορούσε να καλύψει μόλις περίπου το 9% του παγκόσμιου πληθυσμού.