Avramar: Από τη Μεσόγειο στα τραπέζια όλου του κόσμου

Avramar: Από τη Μεσόγειο στα τραπέζια όλου του κόσμου

Την απαρχή μιας νέα εποχής για τη Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια σήμανε η δημιουργία της Avramar, ενσωματώνοντας σε μια οντότητα, 40 χρόνια τεχνογνωσίας και εμπειρίας από 4 διαφορετικές εταιρείες που για χρόνια αποτέλεσαν τους οδηγούς της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην κορυφή της Μεσογείου και της Ευρώπης.

H Avramar, μέσα από τη συγχώνευση των Ανδρομέδα, Νηρέα, Περσέα και Σελόντα δημιούργησε μια εταιρεία που είναι ικανή να οδηγήσει στη μεταμόρφωση της μεσογειακής καλλιέργειας και να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της επαναφοράς της Ελλάδας σε ηγέτιδα δύναμη στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Με 400 εκατ. κύκλο εργασιών, 2.300 εργαζομένους, πάνω από 700 πελάτες ανά τον κόσμο και παρουσία σε 35 αγορές το νέο ένα σχήμα αποτελεί έναν ισχυρό χρηματοοικονομικά όμιλο αξιόπιστο και πλήρως καθετοποιημένο, απόλυτα βιώσιμο και ηγέτη στον διεθνή ανταγωνισμό, με την τεχνογνωσία να αποτελεί τη δύναμη πυρός και την εξωστρέφεια με επέκταση των εξαγωγών πέραν της Μεσογείου αλλά και σε ειδικές αγορές, μέσω νέων προϊόντων προστιθέμενης αξίας να είναι βασική προτεραιότητα.

Μέσω του πενταετές πλάνου ανάπτυξής του ομίλου Avramar του μεγαλύτερου παραγωγού μεσογειακών ψαριών ανώτερης ποιότητας όπως λαβράκι, τσιπούρα, φαγκρί και κρανιό, που προβλέπει, υψηλές επενδύσεις επιτυγχάνεται η δημιουργία μιας πλήρους καθετοποιημένης και ολοκληρωμένης αλυσίδας αξίας, που ακολουθεί τη λογική «από το γόνο στο πιάτο».

Η εξωστρέφεια, η ανάλυση και η κατανόηση των αγορών που στοχεύει ο Όμιλος οδήγησαν και στη στρατηγική επέκτασης της εκτροφής σε νέα είδη, που θα εμπλουτίσουν περαιτέρω το μεσογειακό μενού, πέραν από τα δύο δημοφιλή είδη, τσιπούρα και λαβράκι, όπως είναι ο κρανιός και το φαγκρί.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η προώθηση και η κυκλοφορία νέων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα κάνουν την κατανάλωση ψαριού πιο εύκολη και εύχρηστη, όπως για παράδειγμα ψάρια ολόκληρα ή φιλεταρισμένα χωρίς κόκκαλα, έτοιμα για μαγείρεμα σε εύχρηστες συσκευασίες, καθώς και έτοιμα γεύματα με συνταγές που θα φέρουν τη Μεσόγειο στα τραπέζια των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο.

Αγορές σημαντικού ενδιαφέροντος για τον Όμιλο με δυνατότητες ανάπτυξης αποτελούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και η ΗΠΑ, περιοχές που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η εξειδίκευση και τα προστιθέμενης αξίας προϊόντα μπορούν να δημιουργήσουν ισχυρή δυναμική, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην Avramar έναντι του ανταγωνισμού λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτει αλλά και του ευέλικτου και πλήρως καθετοποιημένου σχήματος που έχει πλέον δημιουργηθεί.

Ο όμιλος άλλωστε ήδη εξάγει λαβράκι στην Αμερική, τη μεγαλύτερη αγορά στον πλανήτη που αφενός παρουσιάζει ιδιαίτερη προοπτική για αρκετά είδη ψαριών και κυρίως για φιλεταρισμένα προϊόντα ή νέες ποικιλίες, αφετέρου αποτελεί αγορά κριτήριο για νέα προϊόντα καθώς ενσωματώνει διαφορετικές κουλτούρες και διατροφικές συνήθειες.

Το ενοποιημένο σχήμα του Ομίλου, αν και ακόμη είναι στην αρχή του, καθώς από τον Ιούλιο του 2021 ξεκίνησε η διαδικασία ενιαίας τιμολόγησης, δίνει σημαντική δυναμική στο εγχείρημα, γεγονός που εξασφαλίζει και την πλήρη στήριξη και συνεργασία του ευρύτερου θεσμικού συστήματος.

Ο όμιλος διαθέτει 10 ιχθυογεννητικούς σταθμούς στην Ελλάδα και 2 στην Ισπανία, παράγει τις τροφές σε 3 μονάδες παραγωγής ιχθυοτροφών στην Ελλάδα, 63 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και 9 στην Ισπανία, 11 συσκευαστήρια εκ των οποίων τα 10 στη χώρας μας, 4 μονάδες μεταποίησης εκ των οποίων η μία στην Ισπανία και κέντρα διανομής σε στρατηγικά σημεία.

Η δυναμικότητα του Ομίλου αφορά σε 245 εκατ. γόνους ετησίως, 170.000 τόνους ιχθυοτροφών, 70.000 τόνους παραγωγή βιομάζας, εξάγει σε 35 χώρες, απασχολεί 2.300 άτομα και πραγματοποιεί κύκλο εργασιών 400 εκατ. ευρώ

Ξεκινώντας από το Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος στην Ελλάδα, περνώντας από τη μεσογειακή ακτή της Ισπανίας και φτάνοντας μέχρι τις Καναρίους Νήσους, με το σύγχρονο πλέον σχήμα η Avramar αποτελεί κορυφαία επιλογή στην προμήθεια των αγορών με φρέσκο, υγιεινό, νοστιμότατο, υψηλής ποιότητας μεσογειακό ψάρι.

O Group CEO της Avramar, Άλεξ Μάιερς