Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, 19:38

-A +A

Ιταλία: Αυξήθηκαν οι νεκροί και τα κρούσματα του κορονοϊού - 262 θάνατοι σε 24 ώρες

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, 19:38
Αυξήθηκαν οι νεκροί και τα κρούσματα του κορονοϊού - 262 θάνατοι σε 24 ώρες
-A +A

Αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών καταγράφεται στην Ιταλία, καθώς  το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους 262 άνθρωποι και επιβεβαιώθηκαν 992 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών ανήλθε σε 223.096, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 31.368. 

Στο μεταξύ, 855 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 11.453 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 65.132 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκε, με 104 περισσότερα κρούσματα. Παρουσιάζει αύξηση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 67 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 755 λιγότεροι από χθες,.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται, για όγδοη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η αύξηση του αριθμού των νεκρών προκαλεί ανησυχία στην Ιταλία, ενόψει, μάλιστα, της πιθανής επαναλειτουργίας πολλών καταστημάτων, την ερχόμενη Δευτέρα. Η σχετική απόφαση πρόκειται να ληφθεί από την κυβέρνηση Κόντε, μέχρι αύριο το βράδυ.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μόνο στην περιφέρεια της Λομβαρδίας σημειώθηκαν 112 θάνατοι και 522 νέα κρούσματα. Κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Κόντε και ο περιφερειάρχης της συγκεκριμένης περιοχής, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, θα πρέπει να εκτιμήσουν πολύ προσεκτικά την κατάσταση, πριν δοθεί "πράσινο φως" στην επανεκκίνηση της λιανικής πώλησης και στην πλήρη λειτουργία καφέ, εστιατορίων, κουρείων και κομμωτηρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Mauro Scrobogna/LaPresse via AP

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα