Αύξηση κρουσμάτων σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία - Το χειρότερο 24ωρο από την άρση του lockdown

Αύξηση κρουσμάτων σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία - Το χειρότερο 24ωρο από την άρση του lockdown

Αρνητικά ρεκόρ κατέγραψαν σήμερα Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία, αφού τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν ήταν τα υψηλότερα από την άρση του lockdown σε αυτές τις χώρες.

Με την Ευρώπη να βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα πανδημίας, οι τρεις αυτές χώρες γνωρίζουν τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από την άρση του lockdown.

Συγκεκριμένα, στην Ιταλία τα νέα κρούσματα κορονοϊού ανήλθαν σε 642, αυξημένα κατά 239 σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η διάδοση του ιού βρίσκεται πλέον στα ίδια επίπεδα του τελευταίου δεκαήμερου του Μαΐου.

Παράλληλα, σήμερα έχασαν την ζωή τους επτά άνθρωποι, τρεις περισσότεροι από χθες.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο έχει προγραμματισθεί για τις 14 Σεπτεμβρίου, οι Ιταλοί επιστήμονες τονίζουν ότι είναι πιθανό να αποφασιστεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο για τους διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό, όσο και για τους μαθητές.

Νέο αρνητικό ρεκόρ και για την Ισπανία, αφού τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 3.715 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Πρόκειται για ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ από τότε που η Ισπανία εξήλθε του lockdown στα τέλη Ιουνίου.

Η Μαδρίτη καταγράφει τα περισσότερα νέα κρούσματα, 1.535, ενώ ακολουθούν η Χώρα των Βάσκων και η Αραγονία με περίπου 470 η κάθε μία.

Δεκατέσσερις άνθρωποι πέθαναν στην Ισπανία την ίδια περίοδο, ένας αριθμός μικρότερος από τους 21 μία ημέρα πριν. 

Παρά την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε ολόκληρη τη χώρα, τα στοιχεία της ΕΕ δείχνουν ότι η Ισπανία έχει τον υψηλότερο απολογισμό κρουσμάτων στη δυτική Ευρώπη όπως και τo υψηλότερο ποσοστό επίπτωσης στα κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους τις τελευταίες 14 ημέρες.

Περισσότερα από 3.700 νέα κρούσματα της Covid-19 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό για τη χώρα από τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γενική διεύθυνση υγείας (DGS).

Με βάση αυτήν την καταμέτρηση, καταγράφηκαν 3.776 κρούσματα σήμερα, από 2.238 την Τρίτη. Από τον Μάιο, το όριο των 3.000 μολύνσεων είχε ξεπεραστεί μόνο δύο φορές, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Συνολικά, μέσα σε μία εβδομάδα, έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό 16.747 άνθρωποι στη Γαλλία. Πάντως, οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία έχουν μειωθεί στους 4.806, από 4.823 χθες.

Οι νεκροί από την Covid-19 ανέρχονται σε 30.468, μετά τον θάνατο άλλων 17 ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο.