Χ. Γώγος: Αυξημένη ανησυχία από τα κρούσματα σε Ξάνθη, Θεσπρωτία και κλειστές δομές

Αυξημένη ανησυχία από τα κρούσματα σε Ξάνθη, Θεσπρωτία και κλειστές δομές

Την ανησυχία του για τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες σε Ξάνθη, Θεσπρωτία αλλά και κλειστές δομές, όπως τις φυλακές, εξέφρασε ο Χαράλαμπος Γώγος χαρακτηρίζοντας τα περιστατικά προειδοποιητικές βολές ότι «υπάρχει ο ιός και σε δομές και σε πόλεις και σε κοινότητες π.χ. την Θεσπρωτία που δεν υπήρχε κάποια δομή εκεί».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Ιατρικής ανέφερε πως «όλα τα  περιστατικά αυξάνουν την ανησυχία μας», ενώ τόνισε πως τα  κρούσματα σε κλειστές δομές όπως οι φυλακές πάντα φοβίζουν. Παράλληλα επισήμανε πως τα δύσκολα «τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό». 

Ο κ. Γώγος επισήμανε πως πρέπει να παραμείνουν τα μέτρα και οι συμπεριφορές των πολιτών που βοήθησαν μέχρι τώρα στον έλεγχο της κατάστασης στην Ελλάδα π.χ. οι αποστάσεις και τόνισε πως το κύμα του ιού μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη διότι κυκλοφορεί ακόμα.

«Ο ιός δεν εξαφανίζεται. Ανακυκλώνεται και υποτροπιάζει», συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

Ο καθηγητής ανέφερε πως μέσα σε μια εβδομάδα παγκοσμίως είχαμε 1 εκατομμύρια κρούσματα και πως χώρες που είχε ελεγχθεί η πανδημία έχουν προβλήματα όπως η Γερμανία τονίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος.