Αυξημένα κατά 42% τα έσοδα του α' τριμήνου για την Peugeot

Αυξημένα κατά 42% τα έσοδα του α' τριμήνου για την Peugeot

Αυξημένα κατά 42% εμφανίζονται τα έσοδα της Peugeot για το πρώτο τρίμηνο του 2018, κυρίως λόγω της συγχώνευσης με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Opel, την οποία εξαγόρασε πέρυσι από τη General Motors.

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία τα έσοδα του πρώτου τριμήνου σκαρφάλωσαν στα 18,18 δισ. ευρώ (22,25 δισ. δολ), από 12,80 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Στο τμήμα της αυτοκίνησης, που περιλαμβάνει τις μάρκες Peugeot, Citroen και DS, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13% στα 10,21 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία και τα στοιχεία που δημοσιεύει το MarketWatch.

Η γαλλικός όμιλος που επισήμως ονομάζεται Group PSA ανακοίνωσε πως η η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων φέτος θα παραμείνει σταθερή. Αντίστοιχα προβλέπει ανάπτυξη κερδών 2% στην Κίνα και 4% στη Λατινική Αμερική, ενώ η Ρωσική αγορά αυτοκινήτων θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, ύψους 10%.

Μάλιστα ο Οικονομικός Διευθυντής της Peugeot, Jean-Baptiste de Chatillon δήλωσε πως τόσο η νέα οικονομική στρατηγική του ομίλου, όσο και το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Opel Vauxhall είναι έτοιμα προς υλοποίηση.