Αυτοψία Μ. Βορίδη στις περιοχές των Μεσογείων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Αυτοψία Μ. Βορίδη στις περιοχές των Μεσογείων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Εντολή για άμεση καταγραφή που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής από τον ελεγκτικό μηχανισμό του ΕΛΓΑ, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές.

Ο αρμόδιος υπουργός ενημερώθηκε από κλαδάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποστράτηγο Χαράλαμπο Χιόνη για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Εν συνεχεία, συνοδευόμενος από τους δημάρχους Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου και αυτοδιοικητικά στελέχη των δύο δήμων, επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στις περιοχές του Ολύμπου και της Φέριζας όπου και συνομίλησε με αγρότες και κτηνοτρόφους.

«Επισκέφθηκα την περιοχή που επλήγη από την πυρκαγιά της Τετάρτης. Διαπίστωσα τις ζημιές που έχουν γίνει στην αγροτική παραγωγή» δήλωσε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν καταστροφές σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε κυψέλες και σε φυτικό κεφάλαιο, κυρίως ελιές, αμπέλια και φιστικιές. Έχω ήδη δώσει εντολή στον ΕΛΓΑ και κλιμάκιό του ξεκινά άμεσα την καταγραφή των ζημιών προκειμένου να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία, ώστε να σταθούμε δίπλα στους παραγωγούς προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή διατάραξη στην παραγωγή εξαιτίας της πυρκαγιάς».