Αυτοκίνητο έπεσε σε παρέλαση καρναβαλιού - Πάνω από 30 τραυματίες
Γερμανία

Αυτοκίνητο έπεσε σε παρέλαση καρναβαλιού - Πάνω από 30 τραυματίες

Aυτοκίνητο έπεσε πάνω σε παρέλαση καρναβαλιού στην πόλη Φόλκμάρζεν της Έσσης στην Γερμανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών 7 σοβαρά.

Ειδικότερα, άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από κατάστημα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους, στις 2.30 το μεσημέρι τοπική ώρα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του για περίπου 30 μέτρα μέσα στο πλήθος.

Ο οδηγός συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία ενημέρωσε ότι εξετάζει το συμβάν και ότι θα ενημερώσει άμεσα μόλις υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Hessenschau μετέδωσε, επικαλούμενο εκπρόσωπο της αστυνομίας, ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω στο πλήθος σε καρναβαλική παρέλαση στην πόλη Φολκμάρσεν είναι ένας 29χρονος Γερμανός.

Το ίδιο δίκτυο επισήμανε στο ρεπορτάζ του πως η αστυνομία δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τα κίνητρά του αλλά εκτιμά ότι ενήργησε εσκεμμένα, με τη γερμανική εφημερίδα Welt να επιβεβαιώνει ότι οι αρχές πιστεύουν πως ο άνδρας έπεσε σκόπιμα με το όχημά του πάνω στην καρναβαλική παρέλαση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας που επικαλείται η εφημερίδα Bild είπε πως εικάζει ότι το περιστατικό ήταν μια επίθεση, αλλά χωρίς ενδείξεις όμως ότι πρόκειται για ένα πολιτικά υποκινούμενο έγκλημα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες φέρουν απειλητικά για τη ζωή τους τραύματα.