Αυτή την Παρασκευή με τον Φιλελεύθερο δύο βιβλία

Αυτή την Παρασκευή με τον Φιλελεύθερο δύο βιβλία

Οι Φιλελεύθεροι “κτίζουν” τη δική τους βιβλιοθήκη. Αυτή την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου ο Φιλελεύθερος στα περίπτερα με δύο βιβλία.

Το χρονικό μιας σκευωρίας-Η δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου” από την Μιράντα Ξαφά.

Η υπόθεση Γεωργίου δοκιμάζει, τα τελευταία 8 χρόνια, την ανεξαρτησία του ελληνικού δικαστικού συστήματος, αλλά και το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής διώκεται από ισχυρούς παράγοντες διότι ευθυγράμμισε πλήρως τα ελληνικά στατιστικά με τους κανόνες της Ε.Ε. Η Μιράντα Ξαφά, σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο worldeconomics.com, καταγράφει το «στατιστικό μαρτύριο» του Ανδρέα Γεωργίου, τις αλλεπάλληλες δικαστικές περιπέτειες και τις αθωώσεις του, οι οποίες όμως δεν δείχνουν να αποτελούν εμπόδιο για τους διώκτες του.

Ακόμη μαζί με τον Φιλελεύθερο της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου το βιβλίο “Προστατευτισμός και Κομμουνισμός” του Frederic Bastiat.

Ο προστατευτισμός δεν είναι μόνο οικονομικά επιζήμιος, αλλά παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές που βρίσκονται στον πυρήνα μιας ελεύθερης κοινωνίας: την ατομική ελευθερία και την ιδιοκτησία, τη δυνατότητα των ανθρώπων να συναλλάσσονται ελεύθερα, να κατέχουν και να διαθέτουν όπως επιθυμούν τους καρπούς της εργασίας τους. Αρνούμενος αυτές τις αρχές, ο προστατευτισμός διέπεται από μια αντίληψη που συμπίπτει με εκείνη του κομμουνισμού. Στην επιστολή που απευθύνει ο Μπαστιά σε έναν επιφανή υπέρμαχο του προστατευτισμού στη Γαλλία του 19ου αιώνα, εξετάζει θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν τη συγκρότηση μιας φιλελεύθερης κοινωνίας και καταδεικνύει τη στενή σύνδεση ανάμεσα στον οικονομικό και τον πολιτικό φιλελευθερισμό.