Προανακριτική: Αυθεντικό το ηχητικό Παππά - Μιωνή, σύμφωνα με ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη

Αυθεντικό το ηχητικό Παππά - Μιωνή, σύμφωνα με ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη

Έκθεση ανεξαρτήτου ιδιώτη πραγματογνώμονα φέρεται να απέστειλε στην προανακριτική επιτροπή ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ηχητικό ανάμεσα στον ίδιο και τον Ν. Παπππά είναι γνήσιο και δεν έχει υπάρξει καμία συρραφή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείς αρχικά είχε ισχυριστεί ότι πρόκειται για κοπτοραπτική ωστόσο λίγο αργότερα ουσιαστικά αναίρεσε τη θέση του παίρνοντας την ευθύνη για όσα ακούγονται. 

Σύμφωνα με την έκθεση, ο συνολικός καταγεγραμμένος χρόνος της συνομιλίας των δύο ανδρών ήταν 47 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Η έκθεση εργαστηριακής εξέτασης έγινε στις 26/6 και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «από αυτή προκύπτει ρητώς ότι δεν εντοπίστηκαν σε κανένα σημείο της καταγραφής απότομες μεταβολές των ηχητικών συχνοτήτων. Αντιθέτως, η ομαλότητα των μεταβάσεών τους δεικνύει τη μη συρραφή του περιεχομένου του ηχητικού αρχείου».

Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι «ύστερα από τη συνδυαστική αξιολόγηση των εργαστηριακών ευρημάτων και συγκριτικών αποτελεσμάτων που εκτενώς αναφέρονται στα σχετικά κεφάλαια της παρούσης, καταλήγουμε στα τελικά συμπεράσματα που διατυπώνονται ως ακολούθως: Το υπό εξέταση ηχητικό αρχείο, το οποίο επικυρώνεται από τον εντολέα δικηγόρο ως ακριβές αντίγραφο εκ του ενιαίου σειριακού διαύλου που κατατέθηκε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής την 22/6/2020 με διάρκεια 47 minutes 40 sec, παράχθηκε διαμέσου συσκευής καταγραφής ηχητικού σήματος και δεν φέρει κανένα ίχνος συρραφής, αποτελώντας ενιαία ηχητική καταγραφή».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε τμήμα της σελίδας 13 στο οποίο υπήρχε η αναφορά «ακατάληπτο». «Η φράση της σελίδας 13 του κειμένου απομαγνητοφώνησης η οποία δηλώνεται ως ακατάληπτη διαπιστώθηκε ύστερα από την αποθορυβοποίηση και ενίσχυση του ηχητικού αρχείου πως πρόκειται για την: (…) "οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι"».