Αυτά είναι τα 5 «μυστικά» της επιτυχίας της Lamborghini Huracan STO

Αυτά είναι τα 5 «μυστικά» της επιτυχίας της Lamborghini Huracan STO

Η μάχη με τους ρύπους συνεχίζεται και η ηλεκτροκίνηση προχωρεί, αλλά τα πάθη εξακολουθούν να ζουν μέσα μας και να μας κοστίζουν ακριβά. Ανάμεσά τους το πάθος οδήγησης και η λατρεία της ταχύτητας, που στην πιο ακραία τους μορφή εκφράζονται με υπεραυτοκίνητα όπως η Lamborghini Huracan STO των 640 ίππων, η οποία μας αποκαλύπτει όλα όσα της επιτρέπουν να κατεβάζει εύκολα τα 0-100 km/h στα 3,0 δεύτερα.

Το νέο δημιούργημα της Lamborghini, η Huracán STO (Super Trofeo Omologata), είναι ένα σούπερ-σπορ αυτοκίνητο με κίνηση στους πίσω τροχούς, εμπνευσμένο από τις αγωνιστικές Lamborghini Huracán EVO Super Trofeo, που εξελίχθηκε από την Lamborghini Squadra Corsa για τη σειρά αγώνων της Lamborghini, καθώς και τη Huracán EVO GT3, που υπήρξε τρεις φορές νικητής των 24 Ωρών της Daytona και δύο φορές νικητής των 12 Ωρών του Sebring.

Το εντελώς νέο μοντέλο της φημισμένης εταιρίας είναι ένα ομολογκαρισμένο (πιστοποιημένο) για οδήγηση σε δημόσιο δρόμο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, του οποίου οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2021. Διαθέτει κινητήρα V10 με ισχύ 640 HP (470 kW) και ροπή 565 Nm στις 6.500 σ.α.λ., γεγονός που του επιτρέπει να προσφέρει συναρπαστικές επιδόσεις, καθώς τα 0-100 km/h επιτυχγάνονται σε μόλις 3,0 δευτερόλεπτα, ενώ στο χρόνο που ένα συμβατικό αυτοκίνητο «πιάνει» τα 100 km/h από στάση, η Lamborghini Huracan STO κινείται ήδη με 200! Επιτάχυνση 0 έως 200 km/h, λοιπόν, σε μόνο 9,0 δευτερόλεπτα, αλλά και τελική ταχύτητα που ξεπερνά την ταχύτητα απογείωσης ενός αεροσκάφους: 310 km/h.

Είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο με «καρδιά», το οποίο δεν μπορεί παρά να διαθέτει εξαιρετική αεροδυναμική σχεδίαση, εξελιγμένη ανάρτηση και πανίσχυρα φρένα, για να έχει την απαιτούμενη ευστάθεια και να προσφέρει στον οδηγό του τη δυνατότητα αξιοποίησης της αυξημένης ισχύος.

Πίσω, λοιπόν, από τις καινοτόμες τεχνικές λύσεις που καθιστούν δυνατή αυτή την εξαιρετική απόδοση υπάρχουν πέντε στοιχεία τα οποία μας αποκαλύπτει η μαμά Lamborghini:

1. COFANGO: μια σχεδιαστική επιλογή της Lamborghini

Ο όρος Cofango προέρχεται από τη συγχώνευση δύο ιταλικών λέξεων: cofano (κουκούλα) και parafango (φτερό), που επινοήθηκε από την Automobili Lamborghini για να περιγράψει τη σχεδιαστική επιλογή, βάσει της οποίας η οροφή, τα φτερά και ο μπροστινός προφυλακτήρας διαμορφώνονται σε ένα ενιαίο τμήμα. Αυτό το καινοτόμο σύστημα που δημιουργήθηκε από μηχανικούς της Lamborghini είναι εμπνευσμένο από την εμβληματική Lamborghini Miura και το πιο πρόσφατο μοντέλο της Lamborghini, τη Sesto Elemento. Είναι δε αυτό το τμήμα στη Lamborghini Huracan STO κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από εξαιρετικά χαμηλού βάρους ανθρακονήματα.

Σημειώστε ότι ιδιαίτερο είναι και το κλειδί με τη βοήθεια του οποίου ανοίγει το Cofango του STO, αφού εξελίχθηκε εσωτερικά από την ομάδα R&D και κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο τεχνική εκτύπωσης 3D.

2. Ένα διαφορετικό “pit-stop” σε μόλις τρία δευτερόλεπτα

Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να αλλάξουν σε τρία δευτερόλεπτα, αλλά η ρύθμιση της λειτουργίας οδήγησης (driving mode) του Huracán STO, με τη βοήθεια του σχετικού επιλογέα, είναι ένα από αυτά. Τρεις νέες λειτουργίες οδήγησης – STO (κανονική οδήγηση), Trofeo (λειτουργία αγώνα) και Pioggia (βροχή ή υγρασία) - προσαρμόζουν τη ρύθμιση του αυτοκινήτου ώστε να ταιριάζει με τα περιβάλλοντα οδήγησης. Το Huracán STO επιτρέπει στον οδηγό να βιώσει ένα δυναμικό pit-stop, σαν να ήταν εκεί μια ομάδα μηχανικών!

3. Τρεις φορές ο γύρος του κόσμου στον προσομοιωτή

Η ομάδα R&D (έρευνας και εξέλιξης) της Lamborghini οδήγησε στον προσομοιωτή μια απόσταση ισοδύναμη με τρεις φορές τον γύρο του κόσμου, πριν ξεκινήσει τις δοκιμές δρόμου του Huracán STO. Ο τελευταίας τεχνολογίας προσομοιωτής επέτρεψε στους μηχανικούς της Lamborghini να εξοικονομήσουν χρόνο για τον ποιοτικό έλεγχο και τις εκπομπές ρύπων, επαληθεύοντας ότι κάθε μέρος του αυτοκινήτου συμμορφώθηκε πλήρως με τις προδιαγραφές στα διάφορα στάδια της εξέλιξης, της πιστοποίησης και των δοκιμών της STO.

4. Τα 2.750 συστατικά του μαγικού φίλτρου STO

Θέλετε να κατασκευάσετε ένα Huracán STO 1:1;. Θα χρειαστεί πολλή υπομονή, μας πληροφορούν οι Ιταλοί, επειδή υπάρχουν πάνω από 2.750 εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή του νέου μοντέλου της Lamborghini.

5. Συνδεδεμένη τηλεμετρία χάρη σε 25.000 γραμμές κώδικα

Το Huracán STO διαθέτει ένα προηγμένο συνδεδεμένο σύστημα τηλεμετρίας το οποίο επιτρέπει τη διασύνδεση του αυτοκινήτου (και των καμερών που είναι τοποθετημένες σε αυτό) με το Connected Cloud Lamborghini και την εφαρμογή UNICA της εταιρίας. Έτσι, χάρη σε ένα διαισθητικό σύστημα ανάλυσης δεδομένων και με τη βοήθεια βίντεο εμπλουτισμένων με ειδικά widgets, μπορεί να μετατρέψει την αποκλειστική - για τους πελάτες της Lamborghini εφαρμογή - σε έναν πραγματικό μηχανικό πίστας. Για την εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας στην εφαρμογή Lamborghini UNICA χρειάστηκαν περισσότερες από 25.000 γραμμές κώδικα.