Αυστρία: Σε τρίτο λοκντάουν μπαίνει η χώρα μετά τα Χριστούγεννα

Αυστρία: Σε τρίτο λοκντάουν μπαίνει η χώρα μετά τα Χριστούγεννα

Μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι τις 18 Ιανουαρίου η Αυστρία θα εισέλθει σε τρίτο λοκντάουν μεταδίδουν αυστριακά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.Η κυβέρνηση θα έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους κυβερνήτες των εννέα επαρχιών της Αυστρίας με θέμα την λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

Τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πληροφορίες πηγών των συνομιλιών σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μετά τις διαβουλεύσεις.

Η Αυστρία μπήκε στο δεύτερο λοκντάουν την περασμένη εβδομάδα. Η εφαρμογή των μέτρων περιόρισε τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κάτω των 3.000, από μία κορύφωση 9.000, αλλά το επίπεδο αυτό είναι ακόμη υψηλότερο από αυτό που θα επιθυμούσε η κυβέρνηση.

Για την περίοδο των Χριστουγέννων έχει επιτραπεί η συνάντηση μέχρι 10 ατόμων.

Η επιβολή τρίτου λοκντάουν θα σημαίνει το κλείσιμο των καταστημάτων, εκτός όσων πωλούν προϊόντα πρώτης ανάγκης, και απαγόρευση της κυκλοφορίας όπου είναι δυνατόν , με εξαίρεση την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης και άσκηση. Μπορεί επίσης να σημαίνει την καθυστέρηση επαναλειτουργίας των θερέτρων του σκι, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 24 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι κλειστά κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Αφού η διενέργεια «μαζικών διαγνωστικών τεστ» του πληθυσμού προσέλκυσε μικρό μέρος του κοινού αυτόν τον μήνα, νέος γύρος μαζικών τεστ θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιανουαρίου. Οσοι διαγνωσθούν αρνητικοί, θα βγαίνουν από το λοκντάουν στις 18 Ιανουαρίου, οπότε θα επαναλειτουργήσουν, εκτός απροόπτου, καταστήματα και εστιατόρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ