Αυστρία: Πέντε νεκροί από χιονοστιβάδες

Αυστρία: Πέντε νεκροί από χιονοστιβάδες

 Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδες που έπληξαν από το Σάββατο την Αυστρία, σύμφωνα με την αστυνομία του κρατιδίου του Τιρόλου (δυτικά), την ώρα που τα χιονοδρομικά κέντρα παραμένουν ανοικτά στη χώρα, παρά την πανδημία.

Ένας 68χρονος Αυστριακός έχασε σήμερα τη ζωή του στον τομέα του Κέλαργιοχ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου. Οι ομάδες διάσωσης χρειάστηκαν ώρες για να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Το Σάββατο, μια άλλη χιονοστιβάδα στοίχισε τη ζωή σε έναν άνδρα 37 ετών και σε μία γυναίκα 38 ετών, που βρίσκονταν σε «υψόμετρο 2.100 μέτρων», στην κοινότητα Σελράιν.

«Και οι δύο καταπλακώθηκαν από το χιόνι» και οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν τους σορούς τους το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης το Σάββατο τον θάνατο ενός 16χρονου Γερμανού στο Κιουτάι. Ο 16χρονος έκανε σκι εκτός της πίστας με δύο φίλους του, σε ύψος άνω των 2.600 μέτρων, όταν παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα.

Επίσης, ένας Αυστριακός 48 ετών έχασε τη ζωή του την ίδια ημέρα, ενώ έκανε σκι σε υψόμετρο 2.300 μέτρων στον σταθμό Άξαμερ Λίζουμ, εκτός της επιτρεπόμενης περιμέτρου.

Εκτός των δυστυχημάτων αυτών, άλλες τέσσερις χιονοστιβάδες έπληξαν το Τιρόλο το Σαββατοκύριακο, χωρίς να προκαλέσουν τον θανάσιμο τραυματισμό ανθρώπων.