8ος χρόνος, ημέρα 2279η
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Αυστρία: Ο αρχηγός της ακροδεξιάς επιδεικνύει πιστοποιητικό... απουσίας αντισωμάτων κορονοϊού

Αυστρία: Ο αρχηγός της ακροδεξιάς επιδεικνύει πιστοποιητικό... απουσίας αντισωμάτων κορονοϊού
AP Images

Ο αρχηγός της αυστριακής άκρας δεξιάς, Χέρμπερτ Κικλ, εμφανίστηκε στην τηλεόραση κραδαίνοντας πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι δεν έχει αντισώματα στην Covid-19 για να κόψει τις φήμες που τον θέλουν να έχει εμβολιαστεί «μυστικά».

Ακραιφνής αντιεμβολιαστής, ο αρχηγός του Αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ) κάλεσε τους δημοσιογράφους για να αποκρούσει αυτό που χαρακτήρισε «μετωπική επίθεση κατά της αξιοπιστίας του», τον «θόρυβο» που δημιούργησε ένας «πολιτικός του αντίπαλος» διαδίδοντας ότι εμβολιάστηκε μυστικά, προδίδοντας αυτό που διαλαλεί δημόσια εδώ και μήνες, δηλαδή την αντιεμβολιαστική του «θέση». Θεωρώντας το απαράδεκτο, κατέθεσε μήνυση κατά του προσώπου που θεωρεί υπεύθυνο.

Και για να αποκαταστήσει την ...αξιοποπρέπειά του, ο Χέρμπερτ Κικλ, που έχει χρηματίσει υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο που τον δείχνει να δίνει δείγμα αίματος και στη συνέχεια τον γιατρό που πιστοποιεί την απουσία αντισωμάτων... Αντίγραφο του πιστοποιητικού διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους.

«Πολεμώ το σύστημα της κάστας που εγκαθιδρύθηκε στην Αυστρία εξαιτίας του κορονοϊού... Τώρα, έχουμε βάλει πιο ψηλά τους εμβολιασμένους που κυριαρχούν απέναντι στους ανεμβολίαστους, που στερούνται ελευθεριών»...

Σκληρό καθεστώς «πράσινου πάσου»

Η Αυστρία σκληραίνει προοδευτικά το καθεστώς του πράσινου πάσου που ισχύει από την άνοιξη. Από τις αρχές του Οκτωβρίου, μόνο οι εμβολιασμένοι και οι αναρρώσαντες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε στάδια και αίθουσες θεαμάτων στη Βιέννη.

Οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν πρόσβαση, ακόμη και αν παρουσιάσουν αρνητικό τεστ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ