8ος χρόνος, ημέρα 2394η
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Αυστρία - Κορονοϊός: Την ημέρα που έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια

Αυστρία - Κορονοϊός: Την ημέρα που έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια
AP Images

Περίπου δύο χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Αυστρία, ο αριθμός των μολύνσεων ξεπέρασε χθες το ορόσημο των 2 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι η χώρα των Άλπεων με πληθυσμό περίπου 9 εκατ. κατοίκων κατέγραψε 32.258 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τις αρχές. Ο αριθμός των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 κυμαίνεται περί τις 30.000 τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εν μέρει εξαιτίας της εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Παράλληλα, η Αυστρία έχει καταγράψει κάπου 14.200 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η εν λόγω εξέλιξη καταγράφηκε την ημέρα που έγινε υποχρεωτικός για όλους των κατοίκων άνω των 18 ετών ο εμβολιασμός κατά της COVID-19, επί ποινή υψηλού χρηματικού προστίμου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, μέτρο άνευ προηγουμένου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως επισημαίνεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ως την Παρασκευή είχε λάβει πρώτη δόση κάποιου εμβολίου κατά της COVID-19 το 75,7% του πληθυσμού, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από αυτά άλλων κρατών της ΕΕ, όπως για παράδειγμα η Γαλλία ή η Ισπανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ