7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Αυστραλία: θα λάβει 4 εκ. δόσεις εμβολίων από τη Βρετανία-Συνεχίζονται τα lockdown

Αυστραλία: θα λάβει 4 εκ. δόσεις εμβολίων από τη Βρετανία-Συνεχίζονται τα lockdown

Τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Pfizer θα στείλει στην Αυστραλία η Βρετανία σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια η χώρα να περιορίσει τον ιό και να "ανοίξει" ξανά την οικονομία της. «Το αεροπλάνο είναι στον διάδρομο απογείωσης αυτή τη στιγμή. Θα αναχωρήσει αύριο (…) αυτό θα μας διευκολύνει να επιταχύνουμε σημαντικά το άνοιγμα της Αυστραλίας», επεσήμανε ο Μόρισον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι τέσσερα εκατομμύρια δόσεις ελπίδας» θα αρχίσουν να φτάνουν από το Σάββατο στην Αυστραλία.

«Σ’ ευχαριστώ, Μπόρις, σου χρωστάω μια μπύρα», αστειεύθηκε ο Μόρισον απευθυνόμενος στον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

Αυτή τη στιγμή σε κατάσταση lockdown βρίσκοναται περισσότεροι από 25 εκατομμύρια Αυστραλοί πολίτες ενώ λόγω της μετάλλαξης Δέλτα ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων αυξάνεται συνεχώς.

Ο Μόρισον δέχεται επικρίσεις για τη βραδεία εκστρατεία ανοσοποίησης, αλλά και επειδή δεν φρόντισε να διασφαλίσει επαρκή ποσότητα εμβολίων κατά της covid-19.

Οι μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας, η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, όπως και η πρωτεύουσα Καμπέρα βρίσκονται σε lockdown εδώ και πολλές εβδομάδες, ενώ οι πολιτείες του Κουίνσλαντ και της Δυτικής Αυστραλίας, όπου η επιδημία έχει εξαλειφθεί, έχουν κλείσει τα σύνορά τους προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση της covid-19 στο έδαφός τους.