Αυστραλία: Συμφωνία με την AstraZeneca για το πιθανό εμβόλιο κατά της Covid-19

Αυστραλία: Συμφωνία με την AstraZeneca για το πιθανό εμβόλιο κατά της Covid-19

Η Αυστραλία υπέγραψε συμφωνία με την φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca για να διασφαλίσει την πρόσβασή της στο πιθανό εμβόλιο κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον.

Καθώς πολλές χώρες προσπαθούν να εξασφαλίσουν εκ των προτέρων προμήθειες των πιθανών εμβολίων, πράγμα που πολλοί φοβούνται ότι θα οδηγήσει σε ελλείψεις σε παγκόσμιο επίπεδο, η Αυστραλία υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή και διάθεση αρκετών δόσεων του πιθανού εμβολίου της AstraZeneca για να καλύψει όλο της τον πληθυσμό.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον μάλιστα, δήλωσε ότι το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν στα 25 εκατομμύρια Αυστραλούς, προειδοποίησε, ωστόσο, ότι παρόλο που το εμβόλιο της AstraZeneca μοιάζει πολύ ελπιδοφόρο, τίποτα δεν εγγυάται ότι θα αποδειχτεί αποτελεσματικό εργαλείο στην πρόληψη της Covid-19.

Νωρίτερα, η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας της Αυστραλίας, η CSL, είχε ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την AstraZeneca ώστε να προσδιορίσει αν θα είναι εφικτή η παραγωγή του πιθανού εμβολίου σε τοπικό επίπεδο.

Πέρα από την εξασφάλιση της πρόσβασης σε πιθανό εμβόλιο, η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε και συμφωνία ύψους 17,9 εκατ. δολαρίων με την αμερικανική εταιρεία Becton Dickinson προκειμένου να αγοράσει 100 εκατομμύρια βελόνες και σύριγγες.