Αυστραλία: Μεγάλες πυρκαγιές στο Περθ, ζημιές σε δεκάδες σπίτια

Αυστραλία: Μεγάλες πυρκαγιές στο Περθ, ζημιές σε δεκάδες σπίτια

Μεγάλες δασικές πυρκαγιές μαίνονται στα περίχωρα του Περθ, της μεγαλύτερης πόλης στο δυτικό τμήμα της Αυστραλίας, προκαλώντας ζημιές σε δεκάδες σπίτια.

Στην περιοχή, στην οποία έχει επιβληθεί πενθήμερο lockdown ως την Παρασκευή μετά τον εντοπισμό ενός εγχώριου κρούσματος κορονοϊού, πέρα από τα κατεστραμμένα σπίτια έχουν καεί και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ η πυρκαγιά μαίνεται περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής, η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε μια περιοχή 70.000 στρεμμάτων, με περίμετρο 75 χιλιομέτρων. Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να μεταβούν σε καταφύγια αφού χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε οι μετεωρολογικές συνθήκες “αλλάζουν συνεχώς”, με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 37 βαθμούς και σφοδρούς ανέμους να πνέουν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δυτική Αυστραλία είχε γλιτώσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν πλήξει πέρυσι τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια.